Pljačka vijeka u Libiji

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2015, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pljačka vijeka u Libiji

Borci jedne od frakcija koje se nadmeću za vlast u Libiji zauzeli su jedan odjeljak libijske centralne banke. U oružanoj pljački odnijeli su zalihe novca i zlata.

U centralnoj banci se skladište i prihodi od prodaje nafte, a čuvano je skoro 100 milijardi dolara deviznih rezervi, prenosi Njujork tajms.

Do sada, libijska centralna banka je bila jedna od posljednjih državnih institucija koje su funkcionisale >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u Libiji poslije svrgavanja Muamera el Gadafija pre više od tri godine.

Zapadni lideri su se nadali da banka može da odigra ključnu ulogu u ujedinjenju zemlje.

Rukovodioci banke su do sada uspijevali da ostanu van plemenskih sukoba i da isplaćuju plate radnicima širom zemlje.

Ipak, neutralnost banke nije mogla opstati u sukobima rivalskih frakcija u Libiji, jednoj čije je sjedište u Tripoliju i drugoj u istočnim gradovima Tobruk i Bajda.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Moamer Gadafi

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Libijski borci zauzeli ogranak Centralne banke

Izvor: Blic, 22.Jan.2015

Pripadnici jedne od frakcija koja se bori za vlast u Libiji zauzeli su danas ogranak Centralne banke u Bengaziju, zapretivši da će započeti borbu za ogromne rezerve zlata i novca smeštene u toj instituciji, piše "Njujork tajms"...U Centralnoj banci nalaze se prihodi od prodaje nafte i gotovo 100...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.