Pentagon: SAD bombama snabdevaju saveznike

Izvor: Blic, 26.Maj.2011, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon: SAD bombama snabdevaju saveznike

VAŠINGTON - Američka vojska snabdeva bombama i rezervnim delovima saveznike koji učestvuju u napadima, predvođenim NATO, protiv libijskog režima, saopštio je Pentagon.

"Pružamo materijalnu podršku, uključujući i municiju, saveznicima i partnerima koji učestvuju u operacijama u Libiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << " od 1. aprila, izjavio je sinoć portparol Pentagona Dejv Lapan.

Ovo je prvi put da je Pentagon javno potvrdio da municijom snabdeva NATO saveznike, pošto je objavljeno da se nekim zemljama smanjuju zelihe preciznih bombi ili delova, navela je agencija AFP.

Od kako je NATO preuzeo komandu nad vazdušnim udarima 1. aprila u Libiji, SAD su saveznike i partnere snabdele sa municijom i rezervnim delovima u vrednosti od 24,3 miliona dolara, dodao je Lapan.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pentagon: SAD bombama snabdevaju saveznike

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Maj.2011

Američka vojska snabdeva bombama i rezervnim delovima saveznike koji učestvuju u napadima, predvođenim NATO, protiv libijskog režima, saopštio je Pentagon. "Pružamo materijalnu podršku, uključujući i municiju, saveznicima i partnerima koji učestvuju u operacijama u Libiji" od 1. aprila,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.