OMV u problemima zbog Libije

Izvor: Capital.ba, 04.Maj.2019, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OMV u problemima zbog Libije

BEČ – Austrijski energetski koncern OMV, nakon značajnog povećanja profitabilnosti u 2018. godini, očekivano je lošije započeo ovu godinu. Unatoč rastu prihoda, neto dobit je pala za više od 10 posto na godišnjem nivou, na 354 miliona evra. Važan razlog lošijeg rezultata bili su problemi u nemirnoj Libiji. I dok su se prihodi najveće austrijske grupe povećali za devet posto, na 5,40 milijardi evra u prva tri mjeseca ove godine, operativna dobit pala je za 15 posto na 766 >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << miliona evra u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je neto dobit pala za 13 posto. na 354 miliona evra. Чланак OMV u problemima zbog Libije се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Pljevaljski Rudnik u plusu 4,2 miliona, Budvanska rivijera uvećala gubitak

Izvor: SandzakPress.net, 04.Maj.2019

Pljevaljski Rudnik uglja tokom prva tri mjeseca ove godine ostvario je dobit u iznosu 4,23 miliona eura, a rezultat je za oko 28 odsto bolji u odnosu na uporedni period prošle godine kada je iznosio 3,3 miliona. Podaci iz bilansa uspjeha kompanije, objavljeni na veb sajtu Montenegroberze, pokazuju da...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.