OMV u problemima zbog Libije

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Maj.2019, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OMV u problemima zbog Libije

BEČ - Austrijski energetski koncern OMV, nakon značajnog povećanja profitabilnosti u 2018. godini, očekivano je lošije započeo ovu godinu. 

Unatoč rastu prihoda, neto dobit je pala za više od 10 posto na godišnjoj razini, na 354 milijuna eura. Važan razlog lošijeg rezultata bili su problemi u nemirnoj Libiji.

I dok su se prihodi najveće austrijske grupe povećali za devet posto, na 5,40 milijardi eura u prva tri mjeseca ove godine, operativna dobit pala je za 15 posto na 766 milijuna eura u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je neto dobit pala za 13 posto. na 354 milijuna eura.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Energetski koncern u problemima: Nemiri u Libiji skresali profit

Izvor: B92, 04.Maj.2019

Beč -- Austrijski energetski koncern OMV, nakon značajnog povećanja profitabilnosti u 2018. godini, očekivano je lošije započeo ovu godinu...Uprkos rastu prihoda, neto dobit je pala za više od 10 posto na godišnjem nivi, na 354 miliona evra. glavni razlog lošeg rezultata bili su problemi u Libiji...I...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.