Nove žrtve u Libiji

Izvor: RTS, 23.Jan.2012, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove žrtve u Libiji

Snage lojalne Moameru El Gadafiju ubile četiri pripadnika revolucionarnih brigada u pokušaju da zauzmu grad Bani Valid. Zavijorila se stara libijska zastava na severnoj kapiji grada.

Nekadašnje uporište starog režima napale su snage lojalne bivšem libijskom vođi Moameru Gadafiju i ubile četiri revolucionarna borca, izjavili su zvaničnici. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Oštri sukobi u Baniju Validu na oko 140 kilometara jugoiostično od Tripolija izbili su u vreme dok nove vlasti pokušavaju da iskorene preostale snage lojalne Gadafiju i ujedine zemlju posle osmomesečnog građanskog rata.

Portparol revolucionarne brigade u Baniju Validu rekao je da je 150 Gadafijevih pristalica podiglo staru libijsku zastava na severnoj kapiji grada i da su u pokušaju da zauzmu grad na ulicima koristili ručne protivtenkovske granate i automatsko oružje.

On je rekao da su četiri pripadnika njegove brigade poginula.

Jedan stanovnik Banija Valida rekao je da su sukobu izbili pošto su Gadafijeve pristalice nezadovoljne zbog hapšenja jednog od njih napali borce novih vlasti, posle čega su se proširili po celom gradu.

Komandant revolucionarne brigade je rekao da je zbog ozbiljnosti sukoba više desetina revolucionarnih boraca poslato iz Tripolija.

Bani Valid je bio uporište Gadafijevih snaga posle pada Tripolija u avgusta i dugo je odolevao napadima pobunjenika. Čak i pošto je Gadafi zaroboljen i ubijen u oktobru, Bani Valid se opirao snagama novih vlasti.
Pogledaj vesti o: Tripoli

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.