Nekadašnji (ne)prijatelj pokojnog Gadafija pokreće VELIKU OFANZIVU u Libiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2018, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekadašnji (ne)prijatelj pokojnog Gadafija pokreće VELIKU OFANZIVU u Libiji

Doneo je odluku

Snage koje podržava libijska vlada Tobruka pod vođstvom feldmaršala Kalife Haftara spremaju se za značajnu operaciju za "vraćanje bezbednosti" u južnim delovima libijske pustinje.

Pročitajte i:

U prilog planiranoj kopnenoj ofanzivi od strane Haftarove Libijske nacionalne armije (LNA), pomoć i borbeni avioni su nedavno dostavljeni u vazduhoplovnoj bazi Brak Aš-Šati; vodeći komandanti Operativnih snaga vazduhoplovstva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stigli su do vojne baze.

Nejasno je koja će od nekoliko frakcija koje su suprotstavljene vladi Tobruka širom zemlje biti ciljane i gde tačno. Uprkos visokim tenzijama izgleda da je malo verovatno da će snage generala Haftara napasti islamističku vladu Tripolija koju podržava Zapad.

Najverovatnije će cilj biti militanti Islamske države za koje se veruje da imaju najmanje 500 ljudi u južnoj Libiji. Što se tiče IS-a, proteklih mesec dana, snage terorističke grupe su izvršile veliki broj napada na položaje i baze Libijske nacionalne armije na jugu zemlje.
Pogledaj vesti o: Gadafi,   Moamer Gadafi

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.