NATO žešće bombardovao Tripoli

Izvor: Glas javnosti, 11.Maj.2011, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO žešće bombardovao Tripoli

TRIPOLI - Avioni NATO su u noći između ponedeljka i utorka bombardovali Tripoli, glavni grad Libije, a na meti su bili državni objekti, kažu očevici i libijski zvaničnici. Severnoatlantska alijansa >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je izvela najžešći napad na Tripoli u poslednjih nekoliko sedmica i gađala je najmanje četiri mete.

Žele da oslabe Gadafijevu vojsku

Bombardovanje Tripolija "ne predstavlja nikakav juriš NATO, već pokušaj da se unište vojne snage libijskog lidera Muamera Gadafija", saopštio je NATO. "Nastavićemo da primenjujemo istu strategiju: da slabimo koliko god je to moguće Gadafijev režim i njegove mogućnosti da napada civile", rekla je agenciji Frans pres zamenica portparola NATO Karmen Romero. "NATO će nastaviti da napada libijske kontrolne i komandne centre i sve ostale strukture koje bi Gadafijeva vojska mogla da koristi", rekla je Romerova.

Libijski zvaničnici nisu želeli da kažu šta je na tom mestu pogođeno, ali se čini da se dim diže iz zgrada koje koristi porodica libijskog vođe Moamera el Gadafija. Novinarima nije bilo dopušteno da priđu pogođenoj zgradi za koju stanovnici kažu da pripada vojnoj obaveštajnoj agenciji. Međutim, pokazana im je šteta koja je pričinjena na obližnjoj bolnici - razbijeni prozori i cevi popadale s plafona.

Jedan od lekara je rekao da je u napadu na susednu zgradu teško povređeno jedno četvorogodišnje dete. Još jedna pogođena zgrada, koju su koristili libijski poslanici, spadala je u simbole Tripolija, a bila je štab italijanske mornarice u vreme kada je Italija vladala Libijom. U međuvremenu, na frontu kod grada Adždabije, na istoku, vode se teške borbe između libijskih pobunjenika i trupa lojalnih Gadafiju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.