NATO PREUZIMA KOMANDU NAD OPERACIJAMA U LIBIJI

Izvor: Kurir, 27.Mar.2011, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO PREUZIMA KOMANDU NAD OPERACIJAMA U LIBIJI

BRISEL - NATO je danas odlučio da preuzme potpunu komandu nad vojnim operacijama u Libiji, saopštio je jedan diplomata iz te vojne alijanse

Eksplozije u Tripoliju

TRIPOLI - Paljba libijske protivazdušne odbrane čula se večeras u Tripoliju gde je odjeknulo nekoliko eksplozija, preneo je Frans pres. Očevici su rekli agenciji da su meta vazdušnih napada bili put do aerodroma, oko deset kilometara >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << od centra Tripolija, kao i sektor Ain Zara, oko 14 kilometara od centra grada.

Prema njihovim rečima, intezivna paljba protivazdušne odbrane čuje se iz obe zone. Libijska televizija javila je ranije večeras da su avioni međunarodne koalicije gađali Tripoli i Sirtu, rodni grad libijskog lidera Moamera Gadafija. Meštani u Misurati, na zapadu Libiji, rekli su agenciji AP da su se danas vodile borbe između libijskih snaga i pobunjenika u naseljenim delovima grada.

Avioni su večeras nadletali Sirt, grad između Tripolija i Bengazija, javio je Frans pres i dodao da su se posle podne čule dve jake eksplozije u tom gradu. Protivazdušna odbrana nije reagovala u Sirti, rodnom gradu libijskog lidera Moamera Gadafija. Libijski pobunjenici krenuli su danas ka osvajanju Sirte, pošto se već dva dana kreću prema zapadu zemlju.

Strani novinari koje je pozvao libijski režim da posete Sirtu nisu mogli da utvrde da li su eksplozije i vazdušni napadi vođeni prošle noći izazvali materijalnu štetu u gradu. Naoružane osobe, u uniformi i civilu, šetaju se po gradu u vozilima sa Gadafijevim fotografijama, a neki pucaju u vazduh.
Pogledaj vesti o: Gadafi,   Moamer Gadafi

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.