Ministarstvo odbrane: Srpski vojnici nisu ratovali u Libiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2011, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo odbrane: Srpski vojnici nisu ratovali u Libiji

BEOGRAD -

Ministarstvo odbrane Srbije demantovalo je danas pisanje sarajevskog Dnevnog avaza da su pripadnici Vojske Srbije učestvovali u sukobima u Libiji i bili na strani svrgnutog lidera Moamera Gadafija.

"Pripadnici Vojske Srbije nisu ni otputovali u Libiju, te su apsolutne neistine da su boravili u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Libiji i učestvovali u ratnim zbivanjima", navodi se u saopštenju srpskog Ministarstva odbrane.

Dnevni avaz ove tvrdnje objavio je u današnjem izdanju pod naslovom "Pripadnici Vojske Srbije ginuli za diktatora: Objavljena imena onih što su ratovali za Gadafija!".

List se poziva na pisanje internet stranice www.17022011libya.com, čiji naziv, kako se navodi, asocira na 17. februar 2011., datum kada je počela libijska revolucija.

Kako prenosi Avaz, ovu internet-stranicu pokrenuli su protivnici Gadafijevog režima, a 3. decembra na njoj su objavljeni dokumenti koji dokazuju da su tokom februara ove godine izdavane vize za ulazak u Libiju "srpskih plaćenika", najvećim delom pilota srpske vojske.

Objavljeni su i popunjeni formulari sedam vojnika kojima su izdate vize, a ispod svakog od njih navedeno je kako nema smetnji da ih te osobe dobiju.

U saopštenju Ministarstva odbrane Srbije navodi se da je u februaru ove godine Srbija preduzela sve neophodne mere kako bi najbrže evakuisala svoje državljane koji su privremeno živeli i radili u Libiji.

Kako se navodi u saopštenju, kao deo tima za evakuaciju bilo je planirano i učešće pripadnika Vojske Srbije, te je za njihov odlazak bilo neophodno pribaviti i sve neophodne papire, između ostalog i vize. Iz tog razloga bili su podneti zahtevi za vize za jedan broj lica iz Vojske Srbije, među kojima i za pilote transportnih aviona.

"Kako je za evakuaciju državljana Srbije koji su u tom periodu živeli u Libiji i želeli da se vrate u Srbiju bilo dovoljno angažovanje pilota i aviona JAT-a, pripadnici Vojske Srbije nisu ni otputovali u Libiju, te su apsolutne neistine da su boravili u Libiji i učestvovali u ratnim zbivanjima", zaključuje se u saopštenju Ministarstva odbrane.
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski vojnici nisu bili u Libiji

Izvor: B92, 07.Dec.2011

Beograd -- Ministarstvo odbrane demantovalo je pisanje "Dnevnog avaza" da su pripadnici Vojske Srbije učestvovali u sukobima u Libiji i bili na strani Moamera Gadafija..."Pripadnici Vojske Srbije nisu ni otputovali u Libiju, te su apsolutne neistine da su boravili u Libiji i učestvovali u ratnim zbivanjima",...

Nastavak na B92...

Srpski vojnici nisu ratovali u Libiji

Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2011

Ministarstvo odbrane Srbije demantovalo je danas pisanje sarajevskog Dnevnog avaza da su pripadnici Vojske Srbije učestvovali u sukobima u Libiji i bili na strani svrgnutog lidera Moamera Gadafija..."Pripadnici Vojske Srbije nisu ni otputovali u Libiju, te su apsolutne neistine da su boravili u Libiji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Srbe izvlačili civilni piloti

Izvor: B92, 08.Dec.2011, 12:15

Beograd -- Ministarstvo odbrane Srbije demantovalo pisanje "Dnevnog avaza" da su srpski vojni piloti izvlačili državljane Srbije iz Libije za vreme sukoba u toj zemlji...Naime, "Dnevni avaz" je u tekstu pod naslovom "Pripadnici Vojske Srbije ginuli za diktatora: Objavljena imena onih što su ratovali...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.