Libijski ministar demantuje Moskvu

Izvor: B92, 03.Okt.2013, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libijski ministar demantuje Moskvu

Tripoli -- Dvojica napadača ubijena su u napadu demonstranata na ambasadu Rusije u Tripoliju, rekao je šef libijske diplomatije Mohamed Abdelaziz, poričući tvrdnju Moskve.

Naime, Moskva tvrdi da je ambasada evakuisana na Abdelazizov zahtev.

"Dvojica Libijaca ubijena su u jučerašnjem napadu", rekao je Abdelaziz, dodajući da je poručio osoblju ambasade da ne provedu noć na prostoru ambasade iz straha >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od drugog napada, javio je AFP.

Adbelaziz nije izneo više detalja o poginulima u napadu, koji je, kako se stiče utisak, izveden zbog izveštaja da je jedna Ruskinja ubila jednog libijskog vojnika.

Moskva je ranije danas rekla da je evakuisala osoblje ambasade iz Libije pošto je Abdelaziz rekao ambasadoru da Tripoli ne može da garantuje njihovu bezbednost i da ih treba povući.

"To nije tačno. Ne možemo da damo takvu preporuku", kazao je Abdelaziz, ističući da je rekao ruskom ambasadoru da ode iz ambasade i provede noć u hotelu ili na sličnom mestu.

"Nakon duge diskusije, ambasador je dobio nalog (iz Moskve) da ne napušta ambasadu i da ode iz zemlje ujutro, pa smo olakšali njihov odlazak", rekao je libijski ambasador.

Sve osoblje ruske ambasade i njihove porodice evakuisane su u Tunis nakon jučerašnjeg napada, u kom nije bilo povređenih diplomata.

Naoružana grupa upala je na teritoriju ruske ambasadu u libijskoj prestonici, preskočila zidove, polomila gvozdenu kapiju i pucala u vazduh.
Pogledaj vesti o: Tripoli

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.