Libijske vlasti demantovale da su pobunjenici zauzeli Bregu

Izvor: Blic, 19.Jul.2011, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libijske vlasti demantovale da su pobunjenici zauzeli Bregu

TRIPOLI - Libijske vlasti demantovale su danas da su pobunjenici zauzeli naftni grad Bregu na istoku zemlje i istakle da su snage lojalne Moameru Gadafiju potisnule pobunjenike i nanele im ozbiljne gubitke.

"Brega je u potpunosti pod kontrolom naših snaga kojima pomažu plemena i dobrovoljci. Sve što je saopštio samozvani Nacionalni savet za tranziciju (CNT) >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je laž i dezinformacija", rekao je novinarima portparol libijskih vlasti Musa Ibrahim.

On je naglasio da je "Brega budućnost Libije", i da je pitanje kontrole bogatstva zemlje pitanje "života ili smrti".

Prema Ibrahimovim rečima, pobunjenici su pokušali da zauzmu Bregu, ali su Gadafijeve snage uspele da ih potisnu, a tokom borbi, protivnici libijskog lidera su izgubili više od 500 svojih ljudi.

"Nažalost, zločinački savet mlade Libijce šalje u smrt, i njih 520 je izgubilo život tokom borbi u poslednja četiri dana", rekao je Ibrahim. On je dodao da je u bici za Bregu život izgubilo "30 mučenika" koji su pripadali trupama lojalnim Moameru Gadafiju.

Predstavnici pobunjenika su, međutim, nekoliko sati pre toga saopštili da su zauzeli Bregu.

"Najveći deo Gadafijevih snaga se povukao u Ras Lanuf", rekao je portparol pobunjenika, Šamsedin Abdelmolah i dodao da je između 150 i 200 Gadafijevih vojnika ostalo blokirano u Bregi.

Povezane vesti: Lavrov: Nećemo ponuditi azil Gadafiju Žestoke borbe u libijskom gradu Bregi Libijski pobunjenici već angažovali lobiste Libijski pobunjenici zauzeli Bregu Gadafi: Nikada neću napustiti Libiju!

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Održan susret Vašington-Tripoli

Izvor: B92, 19.Jul.2011

Tripoli -- Tripoli saopštio da su predstavnici libijskog lidera Moamera Gadafija održali u subotu razgovore sa zvaničnicima SAD o popravljanju odnosa dve zemlje...Taj sastanak potvrdila je i američka aministracija...Jedan neimenovani američki zvaničnik odmah je potvrdio da su se izaslanici SAD...

Nastavak na B92...

Libijska vlast: Pobunjenici lažu

Izvor: TvojPortal.com, 19.Jul.2011

/vesti online/ Libijske vlasti demantovale su da su pobunjenici zauzeli naftni grad Bregu na istoku zemlje i istakle da su snage lojalne Moameru Gadafiju potisnule pobunjenike i nanele im ozbiljne gubitke.. . Foto: Arhiva. . "Brega je u potpunosti pod kontrolom naših snaga kojima pomažu plemena...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.