Libijske snage ispalile rakete na teritoriju Tunisa

Izvor: Blic, 14.Jun.2011, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libijske snage ispalile rakete na teritoriju Tunisa

Libijske trupe ispalile su danas, gađajući pobunjenike koji kontrolišu područje oko granice sa Tunisom, nekoliko raketa na teritoriju te susedne zemlje, javljaju agencije.

Područje Libije oko granice sa Tunisom je pod kontrolom pobunjenika koji se bore protiv libijskog lidera Muamera Gadafija, a očevici u Tunisu kažu da je na teritoriju te zemlje palo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najamanje pet projektila.

U eksplozijama projektila nije bilo povređenih niti je pričinjena materijalna šteta ali ovaj incident će sigurno dodatno zaoštriti već napete odnose dve zemlje, prenosi AP.

Libijske snage su prethodno ispalile rakete na Tunis 17. maja i tuniska vlada je tada zapretila da će prijaviti "neprijateljsku akciju" Libije Savetu bezbednosti UN.

Jedan lokalni policijski službenik je rekao da tuniska policija strahuje da bi projektili mogli da pogode glavni granični prelaz Vazen na kome često ima i po više hiljada ljudi.

Libijski pobunjenici su u međuvremnu saopštili da su pretrpeli teške gubitke na istoku Libije a SAD su pozvale afričke zemlje da preduzmu oštrije mere protiv Gadafijevog režima.

Na političkom planu, pobunjenjici su, međutim, dobili još jedno diplomatsko priznanje, budući da je Nemačka priznala Nacionalni tranzicioni savet kao "legitimnog predstavnika" libijskog naroda.

Povezane vesti: Libijska vojska napala Misratu, zapad zemlje na udaru NATO Rakete ispaljene iz Libije pale na teritoriju Tunisa
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Libijske snage ispalile rakete na teritoriju Tunisa

Izvor: Večernje novosti, 14.Jun.2011

Područje Libije oko granice sa Tunisom je pod kontrolom pobunjenika, a očevici u Tunisu kažu da je na teritoriju te zemlje palo najamanje pet projektila

Nastavak na Večernje novosti...

Libijske snage ispalile rakete na teritoriju Tunisa

Izvor: S media, 14.Jun.2011

Libijske trupe ispalile nekoliko raketa na teritoriju Tunisa. Područje Libije oko granice sa Tunisom je pod kontrolom pobunjenika. ..Libijske trupe ispalile su danas, gađajući pobunjenike koji kontrolišu područje oko granice sa Tunisom, nekoliko raketa na teritoriju te susedne zemlje, javljaju...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.