Libija platila kampanju Sarkoziju?

Izvor: RTS, 16.Mar.2011, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija platila kampanju Sarkoziju?

Gadafijev sin tvrdi da je Libija platila predizbornu kampanju francuskom predsedniku Nikoli Sarkoziju. Jelisejska palata demantovala te tvrdnje.

Sin libijskog lidera Moamera Gadafija, Seif al-Islam, izjavio je da je Tripoli platio predizbornu kampanju sadašnjem predsedniku Francuske Nikoli Sarkoziju.

Al-Islam je, u intervjuu kanalu Juronjuz, rekao da Sarkozi treba da vrati novac koji je dobio od Libije za predizbornu kampanju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Mi smo finansirali njegovu kampanju i imamo dokaze za to. Spremni smo da ih obelodanimo. Prva stvar koju tražimo od tog klovna, jeste da vrati novac libijskom narodu. Pružili smo mu pomoć kako bi radio za libijski narod, a on nas je razočarao", rekao je sin Moamera Gadafija.

Jelisejska palata je, za agenciju Frans pres, demantovala tvrdnje sina libijskog lidera.

Francuska je prošle nedelje kao prva zemlja priznala opozicioni Prelazni nacionalni savet, a Sarkozi se založio za zabranu leta i ciljane vazdušne udare u Libiji.

Gadafi je juče rekao da je njegov "prijatelj" Sarkozi "poludeo".

"On boluje od psihičke bolesti", rekao je Gadafi nemačkoj Televiziji RTL.
Pogledaj vesti o: Tripoli

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.