Libija: Zarobljeni Srbin kontaktirao porodicu!

Izvor: S media, 23.Okt.2011, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija: Zarobljeni Srbin kontaktirao porodicu!

Lozničanin Milorad Đunić, zarobljen sa još četvoricom Srba u Libiji, nakon više od dva meseca javio se telefonom porodici.

Nakon više od dva meseca, Lozničanin Milorad Ðunić, koji je sa još četvoricom Srba zarobljen u Libiji, razgovarao je telefonom sa roditeljima do kojih su vesti o njemu prethodno stizale posredstvom medija i našeg Ministarstva spoljnih poslova.

Uhvaćen >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Gadafijev najstariji sin Saif al-Islam!

Pogledajte kako Gadafi moli za život! (VIDEO)

Čitulja za Gadafija u podgoričkim novinama

Otac 27-ogodišnjeg Lozničanina, Milan Ðunić, rekao je danas da se Milorad nedavno javio telefonom i potvrdio da su on i još četiri zarobljena Srbina dobro i da se u zatvoru u Zintanu prema njima ophode korektno, ali nije želeo da navede kada su se čuli.

On je dodao da su predstavnici Ambasade Srbije u Libiji u više navrata, a poslednji put pre manje od sedam dana, posećivali Srbe koji su zatočeni pod optužbom da su strani plaćenici i da, kako su mu javili, preduzimaju sve potrebne mere kako bi bili oslobođeni. Posredstvom našeg Ministarstva spoljnih poslova porodica Ðunić je najčešće dobijala informacije o zdravstvenom stanju svoga sina ali više pojedinosti o njegovom mogućem oslobađanju nisu na taj način uspeli da saznaju, objasnio je Miloradov otac.

Neizvesnost, koja se svakog dana povećava, nije lako podneti rekao je Ðunić, koji o svemu tome ne želi da govori pred mikrofonom i kamerom dok, kako je objasnio, o sinu ne bude imao konkretnijih podataka.

Kako je ranije rekao otac mladog Lozničanina, njegov sin je sa još četvoricom Srba otputovao u Libiju 12. avgusta u nameri da radi na popravljanju tamošnjih puteva.

Krajem avgusta oni su zarobljeni u Tripoliju pod optužbom da su strani plaćenici snajperisti Moamera Gadafija, a vest o tome prvi su sa lica mesta javlili ruski novinari, pa je iz štampe porodica Ðunić saznala šta je zadesilo njihovog sina.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.