Libija: Pucnjava kod aerodroma

Izvor: B92, 10.Dec.2011, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija: Pucnjava kod aerodroma

Tripoli -- Dve osobe ranjene su u pucnjavi u blizini međunarodnog aerodroma u Tripoliju, nekoliko časova pošto je naoružana grupa pokušala da ubije šefa libijske armije.

Vojni zvaničnik Samu Kamuka rekao je da je sukob izbio kada se grupa bivših pobunjenika iz brigade Zintan sukobila sa bivšim pobunjenicima iz Tripolija.

"Izbio je sukob između >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << revolucionara iz Tripolija i brigade Zintan oko kontrole nad aerodromom", izjavio je Kamuka agenciji AFP.

Borci iz brigade Zintan, međutim, tvrde da su njih napali pripadnici nacionalne armije u blizini aerodroma.

Aerodrom u Tripoliju je trenutno pod kontrolom Zintan brigade, čiji članovi drže sina Moamera Gadafija, Seifa al-Islamija, koji je uhapšen prošlog meseca.

Ranije u toku dana u Tripoliju se desio još jedan incident. Naoružani napadači su pokušali da ubiju šefa libijske armije. Veruje se da napadači pripadaju grupama koje su se odmetnule od bivših pobunjenika.

Portparol vojske je rekao da je u jutarnjim satima napadnut konvoj u kom se nalazio general Halifa Hifter, prenela je agencija AP.

U napadu niko nije povređen, a vojnici su uspeli da uhapse dvojicu napadača koji su u vojnom pritvoru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.