Libija: Pomoći sirijskom narodu

Izvor: B92, 08.Mar.2012, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija: Pomoći sirijskom narodu

Tripoli -- Premijer Libije Abdurahim el-Keib izjavio je da svet treba da pomogne sirijskom narodu da se domogne svoje slobode.

Na sastanku Međunarodnog instituta za mir, uoči obraćanja na Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, el-Keib je situaciju u Siriji uporedio sa prošlogodišnjom pobunom u Libiji, koja je dobila pomoć NATO da bi bili zaštićeni civili, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preneo je AP.

Libija, međutim, ne može reći međunarodnoj zajednici šta da uradi da bi pomogla Siriji, rekao je on.

Šef libijske vlade dodaje da njegova zemlja podržava i finansijski pomaže sirijsku opoziciju i pozvao je međunarodnu zajednicu da razmotri šta bi mogla da uradi da pomogne Siriji.

Čurkin: Libija obučava sirijske pobunjenike

Ruski ambasador u Ujedinjenim nacijama Vitalij Čurkin optužio je danas libijsku vladu da obučava sirijske pobunjenike.

Čurkin je na sednici Saveta bezbednosti rekao da libijska vlada ima kamp u kojem obučava sirijske pobunjenike da izvode napade na ciljeve vlade iz Damaska.

"Primili smo informaciju da u Libiji, uz podršku tamošnjih vlasti, postoji centar za sirijske revolucionare koji se šalju u Siriju da napadaju legalnu vladu", rekao je Čurkin.

Prema najnovijim podacima kojima raspolažu aktivisti, u sukobima vladinih snaga i pripadnika opozicije u Siriji, koji su počeli pre godinu dana, poginulo je skoro 8.500 ljudi.
Pogledaj vesti o: Libija,   Tripoli

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Libijski premijer opovrgao Čurkina

Izvor: B92, 09.Mar.2012, 00:15

Vašington -- Libijski premijer Abdurahi el-Keib opovrgao je večeras u Vašingtonu tvrdnju Rusije da Libija organizuje i pomaže logore za obuku sirijskih pobunjenika...El-Keib je međutim rekao da je Libija uz narod Sirije, protiv vlade predsednika Bašara Asada...Keib je u američkom Stejt departmentu,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.