Libija: Granatiran park, troje dece mrtvo

Izvor: B92, 30.Maj.2015, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija: Granatiran park, troje dece mrtvo

Osam ljudi, uključujući i troje dece, poginulo je u Bengaziju u nasumičnom granatiranju parka, škole i drugih stambenih četvrti. rekli su libijski doktori.

Prema navodima portparola zdravstvenog centra u Bengaziju, pogibije su posledica nasumičnog granatiranja jednog parka u kojem su se igrala deca, jedne škole i drugih stambenih četvrti.

Tom prilikom je ranjeno petoro ljudi.

Do granatiranja je došlo u petak predveče, i to je gotovo redovna pojava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Bengaziju. Pogibije u tim napadima takođe su poslovična stvar.

Organizacija za ljudska prava Hjuman rajts voč tvrdi da su civili, među njima strani državljani, uhvaćeni u klopku u nekoliko četvrti Bengazija, pa je pozvala strane u sukobu da ih puste da izađu odatle. Libija je u rasulu još od pada i ubistva dugogodišnjeg diktatora Mohameda el Gadafija u građanskom ratu 2011. godine.

U međuvremenu, haos je postao još izrazitiji, i zemlja je sada podeljena između dve vlade i dva parlamenta.

Međunarodno priznata vlada i parlament nalaze se u Tobruku na krajnjem istoku Libije, dok je u glavnom gradu Tripoliju - nepriznata vlast.

Zbog svega toga, građani Libije često pokušavaju da spas pronađu prelaskom Sredozemnog mora. Međutim, od početka ove godine, veliki broj njih je u tome izgubio žuivot.

Više od 4.000 migranata spaseno je u teritorijalnim vodama Libije u 22 odvojene operacije tokom samo jednog dana, saopštila je italijanska obalska straža.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.