Izvor: Vostok.rs, 29.Okt.2011, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gadafijev sin želi da dokaže svoju nevinost

29.10.2011. -

Sin Muamera Gadafija Sejf el Islam, koji vodi indirektne pregovore s Međunarodnim krivičnim sudom, izjavio je da je nevin za zločine i da je spreman da to dokaže.

Međunarodni krivični sud je u junu izdao nalog za hapšenje Muamera Gadafija, kao i Sejfa el Islama i šefa obaveštajne službe Libije Abdule al-Senusija. Pregovori između suda i el Islama vode se preko neimenovanih posrednika.

»Postoje ljudi koji su povezani sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << njim (el Islamom) i koji imaju kontakte s ljudima koji su povezani sa nama, to jest ne postoji direktna veza, pregovori se vode preko posrednika«, stoji u citatu glavnog tužioca Međunarodnog krivičnog suda Luisa Morena Okampa koji navodi agencija Rojter.

»Izjavio je da je nevin i želi da dokaže svoju nevinost, zanima ga šta ga očekuje nakon toga«, rekao je glavni tužilac MKS-a.

Ranije je tužilac govorio da ne zna gde se trenutno nalazi Sejf el Islam. Prema njegovim rečima neki gerilci nude Gadafijevom sinu sklonište u jednoj od afričkih zemalja koje ne sarađuju sa MKS-om. Pretpostavlja se da je u pitanju Zimbabve.

Mediji su u petak javili da Sejf el Islam trenutno najverovatnije putuje iz Nigera u susednu državu Mali. Ranije je Prelazni nacionalni savet (PNS) Libije govorio da je Sejf el Islam pobegao iz Libije u Niger. Gadafijev sin strahuje za svoj život i zato je napustio Libiju, ali planira da se dobrovoljno preda MKS-u i traži način da to i uradi.

Naoružani ustanak u Libiji trajao je otprilike devet meseci. Za vreme sukoba između vladajućeg režima i snaga opozicije poginulo je na hiljade ljudi, ekonomiji ove zemlje proizvođača nafte naneta je ogromna šteta. Muamer Gadafi, koji je vladao Libijom 42 godine, poginuo je 20. oktobra u okolini svog rodnog grada Sirta.



Izvor: Golos Rossii
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.