Gadafijev sin preti pobunom

Izvor: Vesti-online.com, 11.Feb.2012, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gadafijev sin preti pobunom

Sin Moamera Gadafija Sadi kaže da je u Libiji počela pobuna koja će se proširiti na celu zemlju.

U izjavi za Al Arabiju iz Nigera, gde je prebegao u avgustu, Sadi Gadafi navodi da je u stalnom kontaktu sa ljudima u Libiji koji nisu zadovoljni novim vlastima i da on želi da se vrati >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u zemlju.

"To neće biti pobuna ograničena samo na neka područja, već će pokrivati sve regione Džamahirije. Pobuna postoji i biće sve veća svakim danom", rekao je Sadi Gadafi.

On je dodao da je u kontaktu sa pripadnicima vojske, milicije i drugim članovima porodice Gadafi.

Na čelu Libije trenutno se nalazi prelazna vlada imenovana u novembru koja vodi zemlju do izbora u junu, ali koja se trenutno bori da uvede red nad mnogobrojnim oružanim grupama. Te grupe su se borile protiv Gadafijevog režima ali još uvek odbijaju da predaju oružje, podseća Rojters.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.