Gadafi opkoljen u Tripoliju?

Izvor: B92, 25.Avg.2011, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gadafi opkoljen u Tripoliju?

Tripoli -- Agencija Rojters, pozivajući se na jednog od komandanata pobunjenika, javlja da je Moamer Gadafi opkoljen u Tripoliju. Njegov portparol kaže da je na sigurnom.

Pobunjenici tvrde da su Gadafija opkolili u kompleksu stambenih zgrada u blizini njegove rezidencije, kao i da veruju da je sa njim i neki od njegovih sinova.

Oni nisu objasnili na osnovu čega veruju da su opkolili Gadafija, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tvrde da će danas završiti sa akcijom.

Više od 30 tela boraca lojalnih Muameru Gadafiju pronađeno je u vojnom kampu u centru Tripolija, a dvojici su ruke bile vezane plastičnom trakom, što ukazuje da su pogubljeni.

Kako javlja Rojters, tela su izrešetana mecima, a pronađena su u delu Tripolija u kome su vođene žestoke borbe između pobunjenika i Gadafijevih snaga.

U međuvremenu, obnovljene su borbe oko hotela "Korintija", gde se čuje pucnjava, prenosi Rojters.

Musa Ibrahim je u telefonskom pozivu AP-u, koji navodi da su ga poznali po glasu, rekao da je Gadafi zdrav i da mu je moral visok i da "zaista vodi borbu za našu slobodu i nezavisnost svaki dan".

Ibrahim je odbio da kaže gde se Gadafi nalazi, rekao je da je na nekoj lokaciji u Libiji i da stalno menja mesto boravka.

Poziv svima da se priključe revoluciji

Čelnik libijskog pobunjeničkog saveta Mustafa Abdel Džalil pozvao je narod u delovima Libije koji su još pod kontrolom snaga Moamera Gadafija da se priključe revoluciji i izrazio nadu da će pregovorima s Gadafijevim pristalicama u tim područjima biti postignuto rešenje i izbegnuto dalje krvoproliće.

"Pozivam naš narod u oblastima koje još nisu oslobođene... da se priključi revoluciji", rekao je Džalil na konferenciji za novinare u Bengaziju, sedištu pobunjenika na istoku Libije.

"Pozdravljamo sve pregovore, u svim zajednicama ili područjima, direktne ili indirektne, kako bi se izbeglo ubijanje", rekao je on, prenela je arapska satelitska televizija Al Džazira.

"Libija je dovoljno velika za sve, i prema svim Libijcima će se postupati ravnopravno. Nacionalno bogatstvo je za sve Libijce i biće ravnopravno raspoređeno na libijskom tlu", poručio je Džalil, preneo je Rojters.
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gadafi se krije u kanalizaciji? (VIDEO)

Izvor: S media, 25.Avg.2011

Gadafi u audio poruci pozvao Libijce da se udruže u borbi protiv pobunjenika i "strane intervencije".CNN je danas javio da je libijski vodja opkoljen. Navodno se nalazi u stanu u blizini svoje rezidencije u Tripoliju. 'Danas mu je došao kraj', poručuju pobunjenici. U delu Tripolija gde su vođene...

Nastavak na S media...

POBUNJENICI OPKOLILI GADAFIJA I NJEGOVOG SINA ?!

Izvor: Kurir, 25.Avg.2011

TRIPOLI - Pobunjenici tvrde da se Muamer Gadafi skriva u apartmanskom naselju u Tripoli i da su opkolili zgradu u kojoj se nalazi, javlja Si-En -En...IZ MINUTA U MINUT....21.15: Pobunjenici ušli u naselje Abu Salim..19.40: Bivša državna libijska televizija emituje program sa pobunjeničkom zastavom!..19.10:...

Nastavak na Kurir...

Lov na Gadafijevu glavu

Izvor: RTS, 25.Avg.2011

Borbe u Tripoliju i prilazima Sirtu. Celodnevna opsada bloka zgrada u centru Tripolija, gde se, veruju ustanici, krije Gadafi ili neko od njegovih sinova. Gadafi pozvao pristalice na odlučujući obračun sa ustanicima. Tela tridesetak Gadafijevih boraca pronađena u Tripoliju. ..21.57 - NATO bombardovao...

Nastavak na RTS...

Potera za Gadafijem

Izvor: Politika, 25.Avg.2011

Pobunjenici tvrde da su pukovnik i njegovi sinovi u kompleksu stambenih zgrada u Tripoliju, a francuski list piše da u sredu za malo nije uhvaćen ..Prema izveštajima agencija..Tripoli – Libijski pobunjenici nastavljaju da se širom Tripolija sukobljavaju sa najtvrđim lojalistima Moamera Gadafija,...

Nastavak na Politika...

Pobunjenici se pripremaju za poslednju veliku bitku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Avg.2011, 12:21

Pobunjenici se danas pripremaju za, kako sami tvrde, poslednju veliku bitku na severu Libije, za proboj opsade grada Zuvarah od strane snaga lojalnih Muamaru Gadafiju i otvaranje puta Tripoli-Tunis. "Ako Bog to želi mi ćemo okončati posao", rekao je Anvar Elmešri, jedan od komandanta ove operacije,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.