Gadafi kod Berluskonija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2010, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gadafi kod Berluskonija

RIM -

Italijanski premijer Silvio Berluskoni razgovarao je danas u Rimu s libijskim predsednikom Moamerom Gadafijem o unapređenju ekonomskih veza dve zemlje.

Italijanski mediji u središte izveštavanja, međutim, navode Gadafijeve teatralne nastupe i agresivno promovisanje islama u ovoj pretežno katoličkoj zemlji.

Pet milijardi dolara odštete

Za sada nema naznaka da je postignut novi ekonomski sporazum tokom polučasovnog sastanka dva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lidera koji je održan u šatoru u libijskoj ambasadi.

Dve zemlje postigle su pre dve godine prijateljski sporazum posle čega su usledili značajni poslovni dogovori.

Prema prijateljskom sporazumu, Italija će platiti Libiji pet milijardi dolara u narednih 20 godina kao nadoknadu za tridesetogodišnju okupaciju koja je trajala do Drugog svetskog rata.

Veliki deo tog novca biće iskorišćen za gradnju autoputa od egipatske do tunižanske granice na čemu će raditi tri konzorcijuma italijanskih kompanija.

Libija je s druge strane prihvatila da pojača mere za sprečavanje krijumčarenje imigranta u Italiju.

Tri žene preveo u islam

Gadafi je juče stigao u Rim gde je održao predavanje o islamu pred nekoliko stotina žena kojima je manekenska agencija platila da dođu na skup. Libijski vođ je svakoj dao po primerak Kurana i zatražio da prihvate islam, što su, prema rečima učesnica, odmah prihvatile njih tri.

Levo orijentisani italijanski političari i oni blisku Vatikanu kritikovali su Gadafija, ali i italijansku vladu što nije protestovala zbog ponašanja libijskog lidera.

Ovo je četvrta poseta Gadafija Italiji za samo godinu dana.
Pogledaj vesti o: Libija,   Moamer Gadafi

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Razgovor Berluskonija i Gadafija

Izvor: B92, 30.Avg.2010

Rim -- Italijanski premijer Silvio Berluskoni razgovarao je u Rimu s libijskim predsednikom Moamerom Gadafijem o unapređenju ekonomskih veza dve zemlje... Italijanski mediji u središte izvestavanja, međutim, navode Gadafijeve teatralne nastupe i agresivno promovisanje islama u ovoj pretežno katoličkoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.