Gadafi: Neću podneti ostavku! (VIDEO)

Izvor: S media, 22.Feb.2011, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gadafi: Neću podneti ostavku! (VIDEO)

Libijski lider Moamer Gadafi rekao je danas, u obraćanju naciji na državnoj televiziji, da neće podneti ostavku i da neće napustiti zemlju.

Gadafi je rekao da je naredio vojsci i policiji da preuzme kontrolu nad situacijom u svoje ruke i istovremeno pozvao svoje pristalice da sutra pokrenu kontrademonstracije.

"Gadafi nema zvaničnu funkciju da bi podneo ostavku. Gadafi je vodja revolucije, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sinonim za žrtvovanje do poslednjeg dana", rekao je libijski lider u govoru koji je prenosila državna televizija.

Gadafijev sin negira da su bombardovani gradovi

Srbi u ruskom kampu, haos u Libiji (VIDEO)

"Ovo je moja zemlja, neću napustiti Libiju... Boriću se do poslednje kapi svoje krvi", rekao je Gadafi, zapretivši naoružanim demonstrantima smrtnom kaznom.

Libijski vodja govorio je sa improvizovane govornice, kako se pretpostavlja, ispred rezidencije koju su SAD bombardovale 1980, a koja je ostavljena neobnovljena u znak sećanja na prkos te zemlje.

"Libija želi slavu. Ja sam borac, ravolucionar i umreću kao mučenik", rekao je Gadafi.

Gadafi (69) je došao na vlast 1. septembra 1969. godine nakon što je svrgnuo kralja Idrisa. On je 1977. godine proglasio "Džamahiriju", a sebi je dodelio titulu "vodje revolucije".

(Beta)
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gadafi: Do poslednje kapi krvi

Izvor: B92, 22.Feb.2011

Tripoli -- Libijski lider Muamer Gadafi rekao u obraćanju naciji na državnoj televiziji da neće podneti ostavku i da neće napustiti zemlju...Gadafi je rekao da je naredio vojsci i policiji da preuzmu kontrolu nad situacijom u svoje ruke i istovremeno pozvao svoje pristalice da sutra pokrenu kontrademonstracije..."Gadafi...

Nastavak na B92...

Moamer Gadafi: Neću otići iz Libije, pogubit ću neprijatelje

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Feb.2011

TRIPOLI - – Slika Libije u očima svijeta iskrivljena je. Ja sam vođa revolucije i neću dati ostavku – poručio je libijski čelnik Moamar al-Gadafi oko 17 sati na državnoj televiziji.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Gadafi ne napušta Libiju, zove pristalice na ulice

Izvor: NaDlanu.com, 23.Feb.2011, 11:40

TRIPOLI, 22. februara 2011. (Beta) - Libijski lider Muamer Gadafi rekao je u utorak, u obraćanju naciji na državnoj televiziji, da neće podneti ostavku i da neće napustiti zemlju.Gadafi je rekao da je naredio vojsci i policiji da preuzme kontrolu nad situacijom i istovremeno pozvao svoje pristalice...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.