Gadafi: Lidere zemalja u razvoju čeka moja sudbina

Izvor: Blic, 06.Okt.2011, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gadafi: Lidere zemalja u razvoju čeka moja sudbina

Svrgnuti libijski lider Moamer Gadafi izjavio je danas da lidere zemalja u razvoju koji su priznali libijski Nacionalni prelazni savet čeka ista sudbina kakva je zadesila njegov režim.

"Ukoliko sila međunarodnih snaga daje legitimitet, onda neka se pripreme vladari u zemljama trećeg sveta", poručio je Gadafi u novoj audio-poruci.

Rojters >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je dobio Gadafijevu audio poruku od sirijske televizije "Araj", ali nije poznato kada je snimak napravljen.

"Onima koji su priznali ovaj savet poručujem da se pripreme za stvaranje prelaznih saveta nametnutih od stranih vojnih sila, koji će vas smeniti jednog po jednog", poručio je Gadafi.

On je pozvao Libijce da mirno i masovno izađu na ulice kao znak protesta i dodao da su uslovi u zemlji "nepodnošljivi".

"Pozivam libijski narod da u milionima izađe na trgove, u svim gradovima, selima i oazama. Krenite mirno, budite hrabri, uzdignite se, podignite u nebo našu zelenu zastavu", rekao je Gadafi.

On je doveo u pitanje legitimnost privremenih vlasti u Tripoliju i naglasio da libijski narod njih nije ni birao, niti imenovao.

Svrgnuti pukovnik je u bekstvu od kada su snage Prelaznog saveta zauzele glavni grad Tripoli 23. avgusta. U ovom trenutku nije poznato gde se Gadafi nalazi sa svoja dva sina.

Prelazni savet je usmerio potragu za Gadafijem na pustinjsku oblast uz granice sa Nigerom i Alžirom.

Povezane vesti: Libijski vojnici ušli u centar Sirta Vojnici zauzeli Gadafijevo rodno mesto Pobunjenici zauzeli aerodromom u Sirtu, uhvaćen Gadafijev portparol Seif Gadafi na sirijskoj televiziji Britanija povlači helikoptere iz Libije
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi,   Sirija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Gadafi:Treći svet čeka ista sudbina

Izvor: B92, 06.Okt.2011

Bejrut -- Svrgnuti libijski vođa Moamer el Gadafi poručio je liderima zemalja u razvoju koje su priznale Nacionalni prelazni savet da će doživeti sličnu sudbinu...Gadafi je onima koji priznaju Savet poručio da budu spremni za stvaranje "prelaznih saveta" koji će ih uz podršku stranih snaga i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.