Izvor: Politika, 12.Sep.2011, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gadafi: Borba do pobede

TRIPOLI/KAIRO – Svrgnuti libijski lider Moamer Gadafi apelovao je na Libijce da se ne predaju onima koji "kolonizuju" tu severnoafričku državu i da on nema izbora već da se bori "do pobede", navodi se u pisanoj poruci koja je danas pročitana na privatnom sirijskom televizijskom kanalu Arai Oruba.

Bivši irački parlamentarac iz redova sunita i vlasnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sirijske TV stanice Mišan al Džuburi izjavio je da je bilo planirano televizijsko pojavljivanje Gadafija, ali da je to odloženo iz bezbednosnih razloga, prenela je agencija Rojters.

"To je trebalo da pokaže da (libijski) lider među svojim borcima i narodom vodi borbu sa libijske zemlje, ne iz Venecuele ili Nigera ili negde drugde", rekao je Džuburi.

Gadafi je, u najnovijoj poruci, naveo da nema drugog izbora nego da se bori "do pobede i da nije moguće predati Libiju kolonistima", prenela je agencija AFP.

"Sve što ostaje za nas je borba do pobede i poraza pučista", navodi se u Gadafijevoj pisanoj poruci.

Gadafi se u poruci obraća narodu Libije, a kada govori o pučistima misli na novu prelaznu vlast u Libiji, pobunjenički Nacionalni prelazni savet, objašnjava francuska agencija.

AFP navodi da televizijski kanal Arai Oruba je jedini medij koji je i dalje u kontaktu Gadafijem, čije je mesto skrivanja nepoznato otkako su borci Nacionalnog prelaznog saveta zauzeli Tripoli krajem prošlog meseca.

Poslednja Gadafijeva poruka bila je audio snimak emitovan 8. septembra.

Tanjug

objavljeno: 12.09.2011
Pogledaj vesti o: Libija,   Moamer Gadafi,   Tripoli

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gadafi: Borba do pobede

Izvor: Blic, 12.Sep.2011

Svrgnuti libijski lider Moamer Gadafi apelovao je na Libijce da se ne predaju onima koji "kolonizuju" tu severnoafričku državu i da on nema izbora već da se bori "do pobede", navodi se u pisanoj poruci koja je danas pročitana na privatnom sirijskom televizijskom kanalu Arai Oruba...Bivši irački...

Nastavak na Blic...

Gadafi: Borba do pobede

Izvor: B92, 12.Sep.2011

Tripoli, Kairo -- Svrgnuti libijski lider Moamer Gadafi apelovao je na Libijce da se ne predaju onima koji ih "kolonizuju" i da on nema izbora već da se bori "do pobede"...Bivši irački parlamentarac iz redova sunita i vlasnik sirijske TV stanice Mišan al Džuburi izjavio je da je bilo planirano televizijsko...

Nastavak na B92...

Gadafi: Preostaje nam borba do pobede

Izvor: S media, 12.Sep.2011

Svrgnuti libijski vodja koji je u bekstvu Muamer Gadafi izjavio je danas da nema drugog izbora nego da se bori "do pobede". ..U poruci koju je emitovala TV-stanica Araji, sa sedištem u Damasku, kaže se: "Ne možemo da još jednom prepustimo Libiju kolonizatorima"...Poruku bivšeg libijskog vodje pročitao...

Nastavak na S media...

Gadafi: Preostaje nam borba do pobede

Izvor: TvojPortal.com, 13.Sep.2011, 03:47

/vesti online/ Svrgnuti libijski vođa koji je u bekstvu Moamer Gadafi izjavio je da nema drugog izbora nego da se bori "do pobede".. . Bivši libijski vođa: Moamer Gadafi. . . U poruci koju je emitovala TV-stanica Araji, sa sedištem u Damasku, kaže se: "Ne možemo da još jednom prepustimo Libiju...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.