GADAFI SLAGAO DA MU JE ĆERKA HANA UBIJENA 1986.

Izvor: Kurir, 14.Avg.2011, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GADAFI SLAGAO DA MU JE ĆERKA HANA UBIJENA 1986.

TRIPOLI- Libijski vođa Muamer Gadafi slagao je da mu je tokom bombardovanja 1986. ubijena ćerka Hana!

TRIPOLI-  Libijski vođa Muamer Gadafi slagao je da mu je tokom bombardovanja 1986. ubijena ćerka Hana!

Nedeljno izdanje nemačkog "Die Welta" došlo je u posed kopije dokumenta kojim je švajcarska vlada naredila zamrzavanje imovine >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << libijskog diktatora Muamera Gadafija u Švicarskoj. U dokumentu se navode 23 člana Gadafijevog klana.

Ništa ne bi bilo čudno da na sedmom mestu nije navedena Hana Gadafi, usvojena pukovnikova ćerka koja je navodno poginula u američkom bombardovanju Tripolija 1986. godine, piše Tportal.hr.

Službeni portparol Vlade u Bernu rekao je da 'postoje razlozi zašto je ime na popisu, ali se oni ne otkrivaju javnosti'.

Nakon što su američki avioni bombardovali Tripoli 14. aprila 1986., libijsko Ministarstvo informisanja izjavilo je da je usvojena ćerka Muamera Gadafija, Hana, koja je imala manje od godinu dana, poginula u napadu. Vest je objavljena na libijskim medijima. Do tada niko nije znao za to dete. Verovalo se da je jedina Gadafijeva kći Aiša, rođena 1977. godine.

Iako su neki sumnjali u verodostojnost priče, američkom novinaru pokazano je telo poginule devojčice.

Kao datum rođenja Hane Gadafi naveden je 11. novembar 1985. U vreme američkog bombardovanja, ona je imala šest meseci.

Bilo je nekih ranijih tragova u slučaju Hane Gadafi.  Kineska novinska agencija javila je  6. juna 1999.  da su 'Gadafijeva supruga Safia Farkaš al-Barasi i Gadafijeve ćerke Aiša i Hana bile na ručku s tadašnjim predsednikom Južnoafričke Republike, Nelsonom Mandelom'.

Prema poslednjim informacijama dobivenim od novina Welt am Sonntag, Hana Gadafi je živa, tinejdžerske godine je provela u Londonu i dobro govori engleski. Britanska obaveštajna služba MI5 nije ni potvrdila ni odbacila  informacije o Hani.

U Libiji je javna tajna da je Hana Gadafi studirala medicinu u Tripoliju. Mlada žena je očito bila dobro zaštićena telohraniteljima, što je potvrdio anonimni izvor koji tvrdi da je studirao medicinu na univerzitetu u isto vreme.

Libijski izvori kažu da je Hana Gadafi postala doktor, da još živi u Libiji i da ima važno mesto u libijskom Ministarstvu zdravstva. Diplomatski krugovi u Tripoliju već godinama znaju da je Hana Gadafi živa i zdrava.


Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.