GADAFI POZIVA LIBIJCE NA PROTESTE!

Izvor: Kurir, 08.Okt.2011, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GADAFI POZIVA LIBIJCE NA PROTESTE!

TRIPOLI - Svrgnuti libijski lider Moamer Gadafi pozvao je Libijce da organizuju masovne proteste protiv novih vlasti, čije su snage započele jedan od najvećih napada na njegov rodni grad Sirt.

"Pozivam libijski narod, muškarce i žene, da u milionima izađu na trgove i ulice u svim gradovima... Ne plašite se nikoga. Vi ste narod, vi pripadate ovoj zemlji... >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Nek se čuje vaš glas protiv onih koji sarađuju sa NATO", rekao je Gadafi u audio-poruci koju je emitovala televizija "Araj" sa sedištem u Siriji, javila je agencija Frans pres.

Gadafi je napomenuo da su uslovi u zemlji postali nepodnošljivi i ponovo je doveo u pitanje legitimitet Nacionalnog prelaznog saveta kao predstavnika libijskog naroda.

"Kako su oni dobili legitimitiet? Da li ih je libijski narod priznao? Da li ih je libijski narod imenovano? Vi koji ih podržavate, spremite se za promene", poručio je Gadafi.

On je najnoviju poruku uputio dok traju žestoki sukobi za kontrolu nad lukom Sirt, gde njegove snage pokušavaju da prekinu tronedeljnu opsadu koju sprovode prelazne vlasti, koje su započele veliku ofanzivu na ovaj grad.

Stotine vozila napreduju sa istoka i zapada ka centru grada, uz udare tenkovske i minobacačke vatre, dok se nad gradom izvijaju gusti oblaci dima, javio je Bi-Bi-Si (BBC).

Sirt, oko 360 kilometara istočno od Tripolija, i Bani Valid, pustinjski grad udaljen 170 kilometara od prestonice, poslednja su velika porišta Gadafijevih snaga.

Još nije poznato gde se sam Gadafi krije, ali se veruje da se i dalje nalazi u Libiji.
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi,   NATO

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Gadafi poziva Libijce na proteste!

Izvor: Glas javnosti, 09.Okt.2011, 07:31

TRIPOLI - Svrgnuti libijski lider Moamer Gadafi pozvao je Libijce da organizuju masovne proteste protiv novih vlasti, čije su snage započele jedan od najvećih napada na njegov rodni grad Sirt..."Pozivam libijski narod, muškarce i žene, da u milionima izađu na trgove i ulice u svim gradovima.. Ne...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.