Francuska naoružava libijske pobunjenike i deli Gadafjev novac

Izvor: TvojPortal.com, 30.Jun.2011, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska naoružava libijske pobunjenike i deli Gadafjev novac

/vesti online/ Portparol generalstaba francuske vojske Tjeri Birkard potvrdio je informaciju dnevnog lista Figaro prema kome su francuski avioni počeli, uz pomoć padobrana, da snabdevaju libijske pobunjenike lakim naoružanjem.

Gadafi finansira rat protiv sebe

"Humanitarna situacija je u jugo-istočnom delu Tripolija početkom juna bila jako teška. Počeli smo da stanovništvo padobranima iz vazduha >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << snabdevamo humantiranom pomoći, namirnicama, vodom, i lekovima", rekao je Birkard.
Prema njegovim rečima, u tom periodu se sitacija libijskih civila pogorašala. "Tada smo počeli da ih snabedavanmo oružjem, kako bi mogli da se brane ", rekao je on, i dodao da je reč je o lakom tipu naoružanja koje civili mogu da koriste.
Odluka francuske vojske da libijske pobunjenike počne da snabdeva oružjem izazvala je negodovanje Velike Britanije.Ostatak vesti pročitajte na linku

LibijaGadafifrancuskapobunjenicinaoruzavanje
Pogledaj vesti o: Gadafi,   Tripoli

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.