Drama na Mediteranu: Voda prodrla u brod sa 400 ljudi, dva tela izvučena iz vode FOTO

Izvor: B92, 09.Apr.2023, 19:40

Drama na Mediteranu: Voda prodrla u brod sa 400 ljudi, dva tela izvučena iz vode FOTO

Voda je prodrla u brod sa oko 400 ljudi, koji bez kontrole pluta između Malte i Libije, saoštila je danas služba za podršku "Alarm foun".

Ova služba je na Tviteru navela da je dobila poziv za pomoć sa broda, koji je krenuo iz Tobruka u Libiji prošle noći i da su o tome obaveštene vlasti.

Kako je naveo Rojters, brod je ostao bez goriva, a potpalublje je bilo puno vode, dok kapetana nema i niko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne može da upravlja brodom. Ljudi na brodu su počeli da paniče, a neki od njih su dobili medicinsku pomoć, prenosi Rojters.

"Alarm foun" ističe da brod traži Malteška služba spašavanja (SAR). Nemačka nevladina organizacija Si-voč internešnl je na Tviteru napisala da je na Mediteranu danas tražila brodove kojima je potrebna pomoć, uključujući i brod koji pluta bez kontrole.

Druga nemačka nevladina organizacija Džermani Reskjušip saopštila je danas da su se najmanje 23 migranta utopila u Mediteranu kada su doživeli brodolom. Dodali su da su pronašli 25 osoba u moru tokom spasilačke akcije, ali da su uspeli da izvuku 22 preživele osobe i dva tela.

Međutim, Reskjušip je dodao da je njihovoj posadi rečeno da se oko 20 utopilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Drama na Mediteranu se nastavlja: Brod sa 400 migranata pluta, bez kontrole, Malta odbija da spasi putnike!

Izvor: 24sedam.rs, 10.Apr.2023, 14:36

Čamac je pomogla organizacija "Alarm Phone", a plovilo je samo jedno od mnogih kojima migranti pokušavaju da se domognu tla Evrope, navodi Rojters

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.