Dačić: Provera hapšenja u Libiji

Izvor: B92, 29.Avg.2011, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Provera hapšenja u Libiji

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da policija nema informacija da su u Libiji uhapšeni srpski državljani, ali da će proveriti o čemu se radi.

"Nemamo informacije o tome i od naše ambasade u Libiji nismo obavešteni o imenima ljudi koji su uhapšeni", rekao je Dačić novinarima posle obilaska policijske baze u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << administrativnog prelaza ka Kosovu, Tabalije, kraj Ribarića.

On je rekao da je posao Ministarstva spoljnih poslova da pokuša i da u situaciji kakva je sada u Libji, dobije što više informacija i da vidi o čemu je tačno reč.

On je dodao da je u takvim slučajevima očigledno da postoje i "novinarske priče", ali sada su objavljena imena tih građana Srbije i zato ćemo videti o čemu se radi.

Ruski novinari objavili su da su pronašli petoricu Srba koji su bili uhapšeni u Libiji pod sumnjom da su bili Gadafijevi snajperisti.

Reč je o Zoranu Nikoliću i Nedeljku MIlanoviću iz Lazarevca, Miloradu Juniću iz Loznice, MIliću Martinoviću iz Aranđelovca i Beograđaninu Vojislavu Nedeljkoviću.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MUP nema podatke o uhapšenim Srbima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Avg.2011

Ministarstvo unutrašnjih poslova  Srbije nema informacije o uhapšenim građanima Srbije u Libiji, rekao je danas ministar Ivica Dačić. "Nemamo informacije o tom slučaju. Oni se nisu javljali našoj ambasadi i mi nijesmo obavešteni", rekao je Dačić novinarima poslije obilska graničnog prijelaza...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.