Čavez podržava nezvisnost Palestine

Izvor: S media, 21.Sep.2011, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavez podržava nezvisnost Palestine

Predsednik Venecuele Ugo Čavez podržao nezavisnost Palestine. U pismu Generalnoj skupštini UN, Čavez naglasio da bi priznanje palestinske države bil "akt istorisjke pravde".

Predsednik Venecuele Ugo Čavez podržao je palestinski zahtev za nezavisnošću, istakavši da Palestinci imaju pravo na suverenu zemlju.

U pismu generalnom sekretaru UN Ban Ki-munu i Generalnoj skupštini UN, Čavez je naglasio da bi priznanje palestinske države bil >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << "akt istorisjke pravde".

Norveška će priznati Palestinu!

Čaves: Gadafi ne napušta Libiju

EU bez stava o priznanju palestinske države

Čavez, koji se nalazi na Kubi na lečenju, rekao je takođe da prati debatu u UN o palestinskom pitanju i sukob u Libiji.

Njegovo pismo je datirano 17. septembra i danas objavljeno. U pismu lider Venecule osuđuje ono što zove "palestinskim gonocidom i cionizam", kao i ulogu SAD na Bliskom istoku, preneli su izraelski mediji.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.