Brodovi spasli oko 1.000 migranata blizu obale Italije

Izvor: Blic, 11.Apr.2015, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brodovi spasli oko 1.000 migranata blizu obale Italije

Italijanski i trgovački brodovi spasli su blizu obale Libije oko 1.000 migranata iz tri pretrpana čamca, a pronašli su i jedan leš, saopštila je italijanska obalska straža.

Migranti su poslali poziv za pomoć putem satelitskog telefona u petak, koji je uhvaćen u lukama Sicilije, navela je obalska straža, bez navođenja detalja o nacionalnosti spasenih, prenosi Rojters.

Izbeglice i migranti sa Bliskog istoka i iz Afrike redovno rizikuju na opasnom putovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << između Libije i Sicilije da bi stiglli u EU. Procenjuje se da se prošle godine oko 3.500 izbeglica udavilo kada je više od 170.000 uspelo da stigne u Italiju preko mora.

Najmanje 480 migranata je izgubilo život na Mediteranu tokom prva tri meseca ove godine, dok je u istom periodu lane bilo manje od 50 smrtnih slučajeva, navela je Međunarodna organizacija za migracije.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.