Brodom prevozili oružje iz Turske za Libiju

Izvor: B92, 02.Sep.2015, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brodom prevozili oružje iz Turske za Libiju

Grčke vlasti zaplenile su teretni brod koji je prevozio neprijavljeno oružje iz Turske za Libiju, saopštili su danas zvaničnici obalske straže.

Specijalna jedinica grčke Obalske straže zaustavila je teretnjak "Hadad 1" na 20 nautičkih milja severoistočno od Krita i usmerila brod ka luci Heraklion na ostrvu.

Inspekcijom Obalske starže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << utvrđeno je je umesto deklarisanog tereta u vidu plastike, teretnjak nosio oružje.

AP navodi da su do sada pretražena dva od 14 kontejnera na teretnjaku, koji je plovio pod bolivijskom zastavom i da je pronađena količina "neregistrovanog oružja" koju čini skoro 500.000 komada municije i 5.000 sačmarica.

Pronađeno oružje bilo je sakriveno na dnu dva kontejnera, ispod nameštaja i prostirki za vežbanje, a pretraga ostalih kontejnera se nastavlja.

Brod je imao sedam članova posade sastavljene od Sirijaca, Egipćana i Indijaca.

Teretnjak "Hadad 1" isplovio iz turske luke Iskenderun u subotu, 29. avgusta i krenuo je za Libiju, zemlji na severu Afrike kojoj su Ujedinjene nacije nametnule embargo na oružje, dodaje AP.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.