Andželina Žoli pohvalila libijske revolucionare

Izvor: Blic, 13.Okt.2011, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Andželina Žoli pohvalila libijske revolucionare

TRIPOLI - Glumica i ambasadorka dobre volje Andželina Žoli pohvalila je ''izvanredne'' libijske revolucionare i rekla je da je došla u ovu zemlju da bi izrazila solidarnost sa njima.

Žolijeva je stigla u utorak u Libiju i obišla je Misratu, koju su okupirali protivnici libijskog vođe Moamera Gadafija. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << U govoru u hotelu u kome je odsela, Žolijeva je pohvalila ''izvanredne'' libijske revolucionare, koji su uložili snage da svrgnu Gadafija sa vlasti.

- Koja izuzetnost. Ima mnogo ljudi koji su deo rešenja ove situacije i oni rade podjednako kao i vojska. Oni su svi napustili svoje poslove i svi rade sada ovde u prilog svojoj zemlji - rekla je Žolijeva Rojtersu.

Glumica je potom iznajmila sportski automobil i u pratnji telohranitelja odvezla se u Tripoli.

- Ova zemlja je pregurala mnogo toga. Ona je u tranziciji na mnogo nivoa. To nije samo hrana i nisu samo novi zakoni, to su sve te stvari odjednom - istakla je Andželina koja se u junu srela sa libijskim izbeglicama na Malti i na italijanskom ostrvu Lampeduza, a u aprilu posetila Tunis gde je pozvala međunarodnu zajednicu da podrži stanovništvo koje beži od nasilja u toj zemlji.
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.