Podignuta optužnica za nadrilekardtvo protiv Miroljuba Petrovića - pod mač, bato

Izvor: JužneVesti.com, 03.Avg.2022, 12:04

Podignuta optužnica za nadrilekardtvo protiv Miroljuba Petrovića - "pod mač, bato"

Optužni predlog protiv Miroljuba Petrovića, pseudoakademika i jednog od najpoznatijih antivaksera, podiglo je Osnovno tužilaštvo u Leskovcu, a on se tereti da je bez dozvole za lek, spravljao biljne lekove, ekstrate, čajeve i sokove i tako lečio više osoba, među kojima su sada i dvojica pokojnika.

U leskovački Sud 29. jula je stigao optužni predlog, a u saopštenju leskovačkog Tužilaštva, stoji je da on podnet protiv P. M. iz Petrovca.

Kako Južne >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << vesti saznaju u Osnovnom sudu u tom gradu, reč je o Miroljubu Petroviću, široj javnosti poznatom po rečenici “Ideš pod mač bato”.

On se tereti za krivično dela nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo.

Okrivljeni se tereti da je bez dozvole za lek, odgovarajuće stručne spreme i dozvole za proizvodnju leka spravljao biljne lekove-tinkture, ekstrate, čajeve i sokove i iste prodavao različitim licima i bez odgovarajuće stručne spreme lečio više lica, između ostalih sada pok. P. S. iz Skoplja i pok. B. M. iz Novog Sada - saopštavaju iz Tužilaštva.

Podsetimo, postupak je 2019. godine pokrenut zbog sumnje da se Petrović bavio nadrilekarstvom u svom Centru za zdravstveni oporavak koji se nalazi u selu Petrovac u blizini Leskovca, a Više tužilaštvo ga je teretilo za delo teško delo protiv zdravlja ljudi.

U međuvremenu, slučaj je iz Višeg prebačen u Osnovno tužilaštvo.

Inače, Petrović je široj javnosti poznat po rečenici “Ideš pod mač bato”, dok je u medijima poznat po stavovima da je škola "debilana" i da ne treba pohađati redovnu nastavu, kao i da decu ne treba vakcinisati.

Takođe, u Leskovcu je, početkom marta 2018. godine, bio najavljen kao jedan od učesnika na književnoj večeri koja se održavala u Leskovačkom kulturnom centru.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV MIROLJUBA PETROVIĆA Evo za koja krivična dela se tereti, preti mu kazna zatvora i do tri godine

Izvor: Blic, 03.Avg.2022

Optužni predlog protiv Miroljuba Petrovića, pseudoakademika i jednog od najpoznatijih antivaksera, podiglo je Osnovno tužilaštvo u Leskovcu, a on se tereti da je bez dozvole za lek, spravljao biljne lekove, ekstrate, čajeve i sokove i tako lečio više osoba, među kojima su sada i dvojica pokojnika.

Nastavak na Blic...

Ideš pod mač bato: Leskovačko Tužilaštvo goni Miroljuba Petrovića zbog nadrilekarstva

Izvor: Luftika.rs, 03.Avg.2022

Miroljub Petrović, poznati srpski jutjuber i čovek koji daje savete od prevencije zdravlja do uređenja porodičnih odnosa, našao se pred novim optužbama zbog nadrilekarstva.. Naime, Osnovno tužilaštvo u Leskovcu podiglo je optužni predlog protiv Petrovića koji se tereti da je bez dozvole nadležnih...

Nastavak na Luftika.rs...

U Leskovcu podignuta optužnica protiv Miroljuba Petrovića

Izvor: JUGpress.com, 03.Avg.2022

LESKOVAC..Osnovno javno tužilaštvo u Leskovcu podnelo je optužni predlog protiv Miroljuba Petrovića koji se tereti da je bez dozvole za lek, spravljao biljne lekove, ekstrate, čajeve i sokove i tako lečio više osoba, od kojih su dve umrle, objavile su danas Južne vesti...Kako se navodi, u leskovački...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.