Zašto Duško Kovačević ne peva uspavanke

Izvor: Mondo, 27.Nov.2015, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto Duško Kovačević ne peva uspavanke

Do skoro je bio poznat "samo" po fenomenalnim dramama, a onda smo saznali da ima i fenomenalnu ćerku. Da li je Lena Kovačević talentovana na tatu?

Oni koji imaju decu znaju - ništa čoveka ne može da usreći više od toga kada njegovo dete postigne neki uspeh u životu. Nije bitno da li je "čedo" bez zaumckivanja deklamovalo na školskoj priredbi, ili je dobilo Nobelovu nagradu - srce roditelja u oba slučaja podjednako "hoće da iskoči od sreće".

Zamislite >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << onda kako se u četvrtak uveče u beogradskom hotelu Hajat, osećao pisac Duško Kovačević - njegova jedinica Lena je promovisala treći muzički album, a samo pet meseci pre toga mu je rodila drugo unuče.

Svaka čast!

"Da, stvarno sam srećan večeras. Volim da slušam Lenu dok peva i mislim da je ovaj album, koji je večeras predstavila, dobro uradila", rekao nam je ponosni tata, ali, moramo da primetimo, miran i staložen kao i uvek, bez euforije kojoj su, inače, skloni roditelji kada pričaju i uspesima svoje dece.

Koja Lenina pesma Vam je najdraža?

"'Dobro jutro džezeri', to je ujedno i jedna od meni najdražih Bajaginih pesama. Lena je to otpevala na svoj način, u džez žanru. Ta pesma, i melodijski i po sadržaju, mi je izuzetno bliska. To nije priča samo o džezerima već o svim umetnicima koji noću rade i vraćaju se u zoru kući. Zatim volim pesmu 'San', koju je komponovao Vlada Marković, a ja sam sasvim slučajno napisao reči. Takođe mi je draga pesma sa Leninog ranijeg albuma 'Mediteran', a ima još najmanje desetak koje bih mogao da izdvojim."



Izvor: YouTube

Kada ste primetili da je Vaša ćerka talentovana za muziku?

"Ona je od ranog detinjstva počela da peva, bila je baš mala kada je krenula u muzičku školu, odsek klavir. Njeni profesori su mislili i nadali se da će se ona profesionalno baviti sviranjem klavira, da će biti pijanistkinja. Međutim, ona je u jednom trenutku odustala i rekla nam da želi da se bavi džezom. Za nas je to bilo poveće iznenađenje, ali ona je bila uporna i upisala se na čuvenu džez akademiju u Amsterdamu."

Da li ste, možda, vi "krivi"? Ko joj je pevao uspavnke kada je bila mala?

"Ja joj nisam pevao, jer da jesam - nikada se ne bi uspavala. Lena je talenat nasledila po liniji moje supruge, njena tetka je bila operska pevačica."

Šta, osim Leninih pesama, još volite da slušate, da li vas, možda, baš muzika inspiriše dok pišete?

"Volim, kao i kada je reč o literaturi, da slušam muziku koja je dobra, bez obzira na žanr. Muziku delim na dobru i lošu, tako da mogu da slušam i dobru narodnu muziku, ali i dobru operu. Sve žanrove, sve epohe, volim u zavisnosti od raspoloženja - nekada mi prija glasna muzika, nekada tiha, i trubači i rokenrol."

Nedavno ste ponovo postali deka - Lena je rodila drugog sina. Da li imate vremena za unučiće?

"Imam i to mi je sada najznačajnija profesija."

Kaže se da roditelji decu treba da vaspitaju, a bake i deke da ih razmaze. Da li se slažete sa tim?

"Slažem se, to je naša obaveza - da razmazimo uničiće."

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU SA PROMOCIJE ALBUMA "DŽEZERI":


Pogledaj vesti o: Lena Kovačević

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.