Izvor: MozzartSport.com, 17.Apr.2021, 12:04

Kraljevi Kupa u Sevilji, Mesijeva osveta i presudna Kumanova bitka

Večeras Barselona i Atletik Bilbao odlučuju o pobedniku 119. Kupa kralja (21.30)

Kako i dolikuje, u finalu 119. izdanja Kupa kralja sastaće se klubovi koji su imali najviše uspeha u takmičenju pod pokroviteljstvom španskog suverena. Barselona je apsolutni rekorder i po broju osvojenih trofeja (30), i po nastupima u završnim predstavama (42), dok Bilbao ima sedam odličja manje, ali se, kao i madridski Real za pehar borio 39 puta.

Za slučaj da ste zaboravili, prethodnu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << priliku da se primaknu Blaugrani Baski su imali 3. aprila kada su odmerili snage s komšijama iz San Sebastijana, takođe na stadionu La Kartuha u Sevilji. Međutim, Sosijedad je slavio sa 1:0 i pripao mu je trofej za sezonu 2019/20, a finale je odigrano sa tolikim zakašnjenjem zbog haosa koji je izazvao COVID-19. Eto kurioziteta: Atletik bi lako mogao da postane najveći gubitnik u istoriji Kope del Rej, mada je činjenica da je poslednjih godina i te kako umeo da namuči Barsu. Primera radi, La Kartuha mu je bila talična pre tačno tri meseca: iako je dvaput gubio, uspeo je da savlada Katalonce posle produžetaka sa 3:2 i prigrli Superkup, a taj duel ostaće upamćen i po tome što je Lionel Mesi po prvi put u karijeri dobio crveni karton.

 Nepotrebno je naglašavati koliko je Argentinac „našpanovan” da vrati Bilbau milo za drago, posebno posle poraza u El Klasiku u kojem je Barselona oštećena za nedosuđeni penal u samom finišu. Pogađate, reč je o istom sudiji koji ga je isključio protiv Bilbaa, Hesusu Hilu Manzanu. Vrlo kontroverzan arbitar, koji je srpskoj javnosti postao poznat odlukom da fudbalerima Crvene zvezde ne dozvoli izvođenje kornera u nadoknadi vremena revanša protiv Milana.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Biće ovo jedna od presudnih bitaka za trenera Barselone Ronalda Kumana. Porazom od Real Madrida, Blaugrana je napravila veliki korak unazad u borbi za šampionski pehar. A upravo bi to znamenje moglo da produži život holandskog stručnjaka na Nou Kampu. Sigurno je da bi pobeda u Kupu Kralja donela veliku dozu samopouzdanja Barseloni uoči finiša Primere.

“Znam gde sam došao. Svestan sam da se u Barseloni traže samo trofeji. Učiniću sve da do njih dođemo, ali ne možemo da budemo nestrpljivi i očekivati da nešto dođe preko noći. Jasno je da bi trijumf protiv Bilbaa bio idealan podsticaj za nas. Malo mi je čudno da se priča o mojoj budućnosti. Imali smo 19 mečeva bez poraza, izgubili smo od Real Madrida. Iskreno nije baš logično da se priča o mom statusu”, rekao je Ronald Kuman.

Zanimljivo da je Atletik bez pobede u prethodnih šest mečeva. Izgubili su pomenuto, prošlogodišnje finale protiv Sosijedada. I ne dolaze u Sevilju baš u dobrom trenutku. Na pet poslednjih susreta Baskijaca došlo je 0-2 gola.

Kadrovska situacija u oba tabora je vrlo dobra, a roster nominalnog gosta je znatno kvalitetniji, pa verujemo da će „svijetlo oružje” odneti prevagu nad „srcem u junaka. Mi očekujemo i laganu dvojku.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Kumanovo

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.