Rundek u decembru svira u Beogradu

Izvor: B92, 03.Nov.2010, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rundek u decembru svira u Beogradu

Hrvatski kantautor Darko Rundek i "Kargo trio" sviraće 22. i 23. decembra u Beogradu, i tom prilikom će promovisati novi album "Plavi avion".

Koncert će biti održan u ustanovi kulture "Vuk Karadžić", i to u velikoj sali "Aleksandar Popović" u kojoj se održavaju pozorišne predstave i umetnički performansi, sa 400 mesta za sedenje.

Rundekov "Plavi avion" trebalo bi da bude objavljen do kraja meseca, a koncerti u Beogradu deo su regionalne turneje na kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << autor i njegov bend promovišu taj album - prvi studijski od 2006. godine, kada se na tržištu pojavilo ostvarenje "Mhm a-ha oh yeah da-da".

U međuvremenu, Rundek je objavio albume sa muzikom iz pozorišnih predstava "Balade Petrice kerempuha" i "Brod za lutke", kao i koncertni album "Live u Domu omladine" (2008).

Novi album "Plavi avion" je sredinom septembra najavljen singlom "Para ljude vara" koji predstavlja, kako se u najavi pred koncert navodi, "poučnu pesmicu o kraju kapitalizma".

Prodaja ulaznica za koncerte u "Vuku Karadžiću" počeće 8. novembra po ceni od 2.000 dinara.

Darko Rundek i njegov bivši bend "Haustor" smatraju se u pionirima jugoslovenskog novog talasa, a Rundek je krajem osamdesetih posle raspada Jugoslavije i ratova koji su usledili, pokrenuo uspešnu solo karijeru sa raznim pratećim sastavima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rundek dolazi u Beograd sa Plavim avionom

Izvor: Kontra magazin, 03.Nov.2010

Darko Rundek i njegov Cargo trio promovisaće novi album Plavi avion koncertima 22. i 23. decembra u Beogradu, koje će održati u Ustanovi kulture Vuk Karadžić , u organizaciji Long Play-a. Rundek Cargo trio dolazi u okviru regionalne turneje povodom CD-a Plavi avion , predviđenog da se pojavi...

Nastavak na Kontra magazin...

Dva koncerta Rundeka i Cargo trija u Beogradu

Izvor: Popboks, 03.Nov.2010

Darko Rundek i njegov Cargo trio održaće dva koncerta u Beogradu, 22. i 23. decembra, u Ustanovi kulture Vuk Karadžić. Koncerti su deo turneje na kojoj Rundek Cargo trio promoviše novi album Plavi avion koji bi trebalo da se pojavi do kraja meseca.

Nastavak na Popboks...

Darko Rundek u Beogradu

Izvor: Mondo, 03.Nov.2010

Darko Rundek i njegov Cargo trio održaće koncerte 22. i 23. decembra u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić".

Nastavak na Mondo...

Darko Rundek u Beogradu

Izvor: Shop-in-Beograd.com, 04.Nov.2010, 11:30

On će na koncertu promovisati svoj novi album Plavi avion, koji bi trebalo da bude objavljen do kraja novembra.To je prvi studijski album od 2006. godine, a Rundek je u međuvremenu objavio albume sa muzikom iz pozorišnih predstava Balade Petrice kerempuha i Brod za lutke.Sa novog albuma sredinom septembra...

Nastavak na Shop-in-Beograd.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.