Pronađena slika Edgara Degaa ukradena 2009. u Marseju

Izvor: N1 televizija, 23.Feb.2018, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena slika Edgara Degaa ukradena 2009. u Marseju

Francuski policajci pronašli su sliku iz 19. veka Edgara Degaa, ukradenu krajem 2009. u Marseju, saopštilo je Ministarstvo kulture i dodalo da je platno pronađeno na širem području Pariza.

Platno "Horisti" (Les Choristes) pripada muzeju Orsej u Parizu, a ukradeno je 31. decembra 2009. godine iz muzeja Kantini u Marseju gde je bilo prebačeno za jednu izložbu.

Slika je bila sakrivena u prtljažniku jednog autobusa, a policija ju je slučajno pronašla 16. februara za vreme rutinske kontrole na autobuskoj stanici.

Stručnjaci muzeja su potom potvrdili autentičnost dela francuskog umetnika impresionizma Edgara Degaa (1834-1917).
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukradena Degasova slika pronađena u autobusu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Feb.2018

Slika poznatog francuskog slikara Edgara Degasa "Les Choristes" (Horisti) koja je ukradena iz Marseillea još 2009. godine, pronađena je u autobusu nedaleko od Pariza. Francuski ministar kulture Francoise Nyssen je rekao da su vlasti pronašle sliku u prtljažniku autobusa koji se zastavio na autoputu. Stručnjaci...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.