Preminuo Nebojša Glogovac

Izvor: Večernje novosti, 09.Feb.2018, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Nebojša Glogovac

Glumac Nebojša Glogovac (48) preminuo je jutros potvrdili su "Novostima" njegovi najbliži i kolege JEDAN od najpriznatijih glumaca srednje generacije Nebojša Glogovac (48) preminuo je jutros, potvrdili su "Novostima" njegovi najbliži i kolege .Glogovac je pre 10 dana hitno primljen u Institut za onkologiju i radiologiju Srbije. PROČITAJTE I: Nebojša Glogovac teško bolestan, hitno primljen u bolnicu Nebojša Glogovac je glumu diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim su u klasi bili i Sergej Trifunović, Nataša Ninković i Vojin Ćetković.Glumac se rodio 1969. godine u Trebinju. Kada je imao 7 godina preselio se sa porodicom u Pančevo.Prvu ulogu ostvario je u seriji "Bolji život", u kojem igrao školskog druga Slobodana Bobu Popadića. Nakon završene srednje škole upisuje studije psihologije na Filozofskom fakultetu, a posle dve godine se predomislio i upisuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim su zajedno studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.Prvi film u kojem se pojavio jeste u "Vukovar, jedna priča", gde je igrao lik vojnika Fadila. Prvu glavnu ulogu ostvario je u filmu "Ubistvo sa predumišljajem", gde je tumačio lik Bogdana. Nakon toga ređale su se uloge u ostvarenjima "Do koske", "Bure baruta", a veliku popularnost stekao je u seriji "Porodično blago", u kojoj je igrao Zlatka Gavrilovića.Takođe, zapažene uloge je ostvario i u filmovima "Munje", "Kad porastem postaću kengur", "Nebeska udica" i drugim.Glumac je na Pulskom festivalu prošle godine dobio Zlatnu arenu za najbolju mušku ulogu za tumačenje Vjekoslava Kralja u filmu Rajka Grlića "Ustav Republike Hrvatske".Glogovac je bio oženjen i otac je troje dece.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POSLEDNjI INTERVJU NEBOJŠE GLOGOVCA "NOVOSTIMA": Da nije nas, ovo bi bio raj!

Izvor: Večernje novosti, 09.Feb.2018

Glumac Nebojša Glogovac (48) preminuo je jutros u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije Glumac Nebojša Glogovac (48) preminuo je jutros u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije. Prenosimo vam u celosti intervju naše novinarke Sanje Kostić koji je Glogovac dao za...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.