Lisabon domaćin neizvesnih finala Pesme Evrovizije

Izvor: Beta, 10.Maj.2018, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lisabon domaćin neizvesnih finala Pesme Evrovizije

Dekor 63. izdanja takmičenja Pesme Evrovizije je postavljen ali neizvesnost vlada ko će u finalnom delu pobediti u subotu u Lisabonu i naslediti portugalskog džezera Salvadora Sobrala prošlogodišnjeg pobednika popularnog muzičkog takmičenja, prenela je agencija Frans pres.Kipar, Izrael, Francuska i Norveška su favoriti kladionica ali niko od njih nema dovoljnu razliku čime je neizvesnost još veća.Od 43 pesme na takmičenju ove godine, 13 je izvedeno na raznim jezicima a da nije engleski, dok je prošle godine bilo samo četiri.Večeras će biti održano drugo polufinalno veče. Srbiju predstavljaju Sanja Ilić i Balkanika pesmom "Nova deca".Osim Srbije, nastupiće Norveška, Rumunija, San Marino, Danska, Rusija, Moldavija, Holandija, Australija, Gruzija, Poljska, Malta, Mađarska, Letonija, Švedska, Crna Gora, Slovenija i Ukrajina.Prvo takmičenje Pesme Evrovozije održano je 1956. godine i tada je pobedila švajcarska pevačica Lis Asija (Lys Assia) s pesmom "Refrain". Pevačica je preminula krajem marta u 95. godine.Srbija je jednom pobedila na takmičenju, 2007. godine, pesmom "Molitva" pevačice Marije Šerifović.
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lisabon domaćin neizvesnih finala Pesme Evrovizije

Izvor: N1 televizija, 10.Maj.2018

Dekor 63. izdanja takmičenja Pesme Evrovizije je postavljen, ali neizvesnost vlada ko će u finalnom delu pobediti u subotu u Lisabonu i naslediti portugalskog džezera Salvadora Sobrala, prošlogodišnjeg pobednika popularnog muzičkog takmičenja, prenela je agencija Frans pres...Kipar, Izrael, Francuska...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.