Linkoln favorit publike za Oskara

Izvor: B92, 16.Jan.2013, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Linkoln" favorit publike za Oskara

Reditelj Ben Aflek i njegov "Argo" možda su bili veliki pobednici na dodeli Zlatnih globusa, ali mnogi Amerikanci veruju da Stiven Spilberg i njegov "Linkoln" treba da odnesu kući glavne Oskare idućeg meseca.

Gotovo četvrtina Amerikanaca koji su učestvovali u Rojtersovoj i Ipsosovoj anketi smatraju da drama "Linkoln" treba da dobije Oskara za najbolji film na 85. dodeli nagrada Američke filmske akademije u Los Anđelesu 24. februara.

Spilberg je takođe glavni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbor za najboljeg reditelja budući da je njega izabralo 36 odsto ispitanika.

Svega četiri procenta Amerikanaca smatra da "Argo" - film koji se bavi spasavanjem američkih diplomata iz Irana 1970-ih, treba da dobije Oskara za najbolji film. Rezultati ovog istraživanja neće imati gotovo nikakvog uticaja na realnu situaciju jer odluku o Oskarima donose profesionalnci iz filmske industrije.

Na Zlatne globuse se ponekad gleda kao na pokazatelj ko bi eventualno mogao da osvoji Oskara, najveću nagradu filmske industrije, budući da su mnogi dobitnici Globusa bili i dobitnici Oskara. Aflek se, međutim, nije našao na listi nominovanih za najbolju režiju Američke akademije.

Amerikanci su Danijela Dej-Luisa izabrali za glavnog favorita kada je reč o najboljoj glumi, za ulogu Abrahama Linkolna u "Linkolnu". Za njega je "glasalo" 22 odsto ispitanika. Sledi Denzel Vošington sa 16 posto za ulogu u filmu "Let" i Hju Džekmen, koji je za ulogu u "Jadnicima" dobio Zlatni globus.

Izbor za najbolju glumicu nije bio toliko jasan. Dvanaest posto od 1.158 Amerikanaca koji su učestvovali u anketi izabralo je Naomi Vots za ulogu u drami "Nemoguće". Njih 10 posto glasalo je za Dženifer Lorens (U dobru i u zlu) a devet posto za Džesiku Častejn za ulogu u filmu "00.30 Tajna operacija".

Lorensova je u nedelju dobila Zlatni globus za najbolju žensku ulogu u komediji ili mjuziklu dok je Častejnova istu nagradu dobila u kategoriji drame.

"Linkoln" je takođe glavni izbor kada su epizodne uloge u pitanju. Tomi Li Džons i Sali Fild favoriti su za Oskare za svoje uloge u tom ostvarenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Linkoln" favorit Amerikanaca za Oskara

Izvor: Press, 16.Jan.2013

Gotovo četvrtina Amerikanaca koji su učestvovali u Rojtersovoj i Ipsosovoj anketi smatraju da drama "Linkoln" treba da dobije Oskara za najbolji film na 85. dodeli nagrada Američke filmske akademije u Los Anđelesu 24. februara..Spilberg je takođe glavni izbor za najboljeg reditelja budući da je...

Nastavak na Press...

Mirna favorit, ali ne pridaje značaj prognozama publike

Izvor: Poznati.info, 17.Jan.2013, 04:21

Prema rezultatima ankete „Ko će biti pobednik Prvog glasa Srbije?” koja je objavljena na sajtu „24 sata”, većina čitalaca smatra da će najbolja biti Mirna Radulović. Na drugom mestu je Nevena Božović, a čitaoci smatraju da Sara Jovanović ima najmanje šansi...FAVORIT – Mirna je u anketi...

Nastavak na Poznati.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.