Kloi Žao osvojila Oskara za najbolju režiju

Izvor: Beta, 26.Apr.2021, 03:59

Kloi Žao osvojila Oskara za najbolju režiju

Kloi Žao (Chloe Zhao) osvojila je večeras Oskara za najbolju režiju za film "Nomandland" čime je postala druga žena koja je dobila nagradu američke Akademije filmskih umetnosti i nauke u toj kategoriji.Rediteljki (39) je "Nomadland" treći film u karijeri.Pored Kloi Žao u toj kategoriji bili su nominovani Dejvid Finčer (David Fincher) "Mank", Li Ajzak Čung (Lee Isaac Chung) "Minari", Emerald Fenel (Fennell) "Promising Youg Woman" i Tomas Vinterberg (Thomas) čiji je film "Drunk" osvojio Oskara za najbolji strani film.Prva rediteljka koja je osvojila nagradu za najbolju režiju je Ketrin Biglou (Kathryn Bigelow) za film "Katanac za bol" na ceremoniji održanoj 2010. godine.U pozorištu Dolbi u Los Andjelesu i drugim lokacijama u toku je 93. dodela Oskara, nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauka.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OSKAR za "Još jednu turu", Kloi Žao druga žena u istoriji sa nagradom za najbolju režiju, AIDA bez priznanja (VIDEO)

Izvor: Blic, 26.Apr.2021

Američko-kineska rediteljka Kloi Žao osvojila je Oskara za najbolju režiju za film “Zemlja nomada” (Nomadland), postavši tako tek druga žena u istoriji dodele nagrada Američke filmske akademije koja je osvojila priznanje u toj kategoriji.

Nastavak na Blic...

Najpotresniji govor ceremonije Oskar, režiser posvetio ćerci koja je poginula 4 dana pre snimanja filma

Izvor: Luftika.rs, 26.Apr.2021

Film “Nomadland” (Zemlja nomada) Kloi Žao osvojio je nagradu Oskar za najbolje ostvarenje, a mlada rediteljka postala je tek druga žena koja je osvojila priznanje za najbolju režiju.. U kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku, koja je u ovdašnjoj javnosti izazivala najviše pažnje, pobedio...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.