Filmovi Cinemanije na TV Cinemania

Izvor: B92, 26.Sep.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmovi Cinemanije na TV Cinemania

Pred predstojeću "L’Oreal Paris Cinemaniju" filmski kanal „Cinemania" emitovaće filmove koji su premijerno prikazani na ovoj filmskoj reviji 2006. godine u okviru ciklusa „Cinemania na Cinemaniji".

Publika će u okviru ciklusa "Cinemanija na Cinemaniji" biti u prilici da pogleda filmove "Crna Dalija", "Ponuda" i "Duel".

Ostvarenje "Crna Dalija” je priča o amerikanki Elizabet An Šort koja je bila žrtva jednog od ubistava koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je zadobilo najveći publicitet. Poznatija kao Crna Dalija, Sortova je pronađena unakažena 15. januara 1947. godine u Lajmet parku u Los Anđelesu. Ubistvo, koje je ostalo nerešeno bilo je inspiracija mnogim piscima i filmskim stvaraocima.

Filmsku verziju iz 2006. godine režirao je Brajan de Palma (Scarface, Mission: Impossible...), zasnovavši pricu na romanu Džemjsa Elroja koja je inspirisana ovim istinitim događajem.

Film „Crna Dalija” premijerno je prikazan na 63. venecijanskom filmskom festivalu u avgustu 2006. godine. Film je bio nominovan za Oskara u katergoriji „Best Production Design”, a Brajan de Palma imao je nominaciju za nagradu „Zlatni lav” u Veneciji.

Ostvarenje „Crna Dalija” na programu TV "Cinemania" je u sredu, 29. oktobra od 22 časa.

Film „Ponuda” je kriminalistička drama iz 2005. godine koju je režirao Džon Hilkoat a scenario napisao Nik Kejv. Glavne uloge tumače Gaj Pirs (Memento), Emili Votson (Gosford Park), Rej Vinston (Beovulf).

Svetska premijera je bila na filmskom festivalu u Kanu 2005. godine.

Film je dobio veliki broj nagrada koje uključuju nagradu za scenario na filmskom festivalu u Veneciji 2006. godine, za najbolju fotografiju, najbolji film, muziku i scenografiju na „IF Awards” 2005. godine i nagradu Australijskog filmskog instituta za najbolju fotografiju, kostim, originalnu muziku i scenografiju.

Film „Ponuda”, na programu TV "Cinemania” je u sredu, 23. oktobra od 22 časa.

Ostvarenje „Duel" je južno-korejski film iz 2005. godine u režiji Lija Ming Sija i na programu TV "Cinemania" naći će se u četvrtak 16. oktobra od 22 časa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Filmski ciklus "Cinemania na Cinemaniji"

Izvor: Kontra magazin, 25.Sep.2008, 16:37

U susret L’Oreal Paris Cinemaniji na filmskom kanalu Cinemania biće prikazani filmovi koji su premijerno prikazani na ovoj filmskoj reviji 2006. godine,a u okviru ciklusa ''Cinemania na Cinemaniji''. Između ostalih na programu će se naći filmovi 'Crna Dalija', 'Ponuda' i 'Duel'.

Nastavak na Kontra magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.