Film The Power of the Dog vodi u trci za Oskara sa 12 nominacija

Izvor: Beta, 08.Feb.2022, 18:12

Film The Power of the Dog vodi u trci za Oskara sa 12 nominacija

Film "The Power of the Dog" novozelandske rediteljke Džejn Kempion (Jane Campion) sa Benediktom Kamberbačom (Benedict Cumberbatch) u ulozi kauboja, vodi u trci za prestižnog Oskara sa ukupno 12 nominacija, saopštila je danas američka Akademije filmskih umetnosti i nauka, koja dodeljuje te filmske nagrade.Mračni psihološki vestern dobio je nominacije u važnim kategorijama - za najbolji film, najbolju režiju, najboljeg glumca i najbolje muške i ženske sporedne uloge.Posle "The Power of the Dog" najviše nominacija je dobilo ostvarenje "Dune" Denija Vilneva (Denis Villeneuve) ukupno 10.Po sedam nominacija dobili "Belfast" čuvenog Keneta Brane (Kenneth Branagh) i rimejk mjuzikla "West Side Story" takodje poznatog Stivena Spilberga (Steven Spielberg).Brana i Spilberg su nominovani u kategoriji najbolje režije.Ceremonija dodele Oskara biće održana 27. marta u pozorištu Dolbi u Los Andjelesu.Film "Nomadland" rediteljke Kloi Žao (Chloe Zhao) pobednik je prošlogodišnje dodele Oskara. Ostvarenje je dobilo glavnu nagradu, Oskara za najbolji film, dok je rediteljka osvojila nagradu za najbolju režiju i postala druga žena koja je dobila nagradu američke Akademije filmskih umetnosti i nauka u toj kategoriji.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

94. DODELA OSKARA Kempion postala prva žena dvaput nominovana za režiju, Spilberg koji je takođe postavio novi rekord

Izvor: Blic, 09.Feb.2022, 00:16

Nominacije za 94. dodelu nagrade Američke akademije filmske umetnosti i nauka - Oskara, koja će se održati 27. marta u Los Anđelesu, objavljene su danas, a Džejn Kempion (67), rediteljka filma sa najviše nominacija “The Power of the Dog”, postala je i prva žena koja je dva puta nominovana za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.