Film Nomadland osvojio Oskara za najbolji film

Izvor: Beta, 26.Apr.2021, 05:32

Film Nomadland osvojio Oskara za najbolji film

Film "Nomadland" rediteljke Kloi Žao (Chloe Zhao) osvojio je rano jutros u Los Andjelesu Oskara za najbolji film, glavnu nagradu američke Akademije filmskih umetnosti i nauka na 93. svečanoj dodeli tog priznanja.U toj kategoriji bili su nominovani "The Father", "Judas and the Black Messiah", "Minari", "Promising Young Woman", "Sound of Metal", "The Trial of the Chicago 7" i "Mank" koji je bio favorit dodele sa najviše, ukupno deset nominacija za ovogodišnje Oskare.Kloi Žao osvojila je i Oskara za najbolju režiju "Nomandland" čime je postala druga žena koja je dobila nagradu američke Akademije filmskih umetnosti i nauke u toj kategoriji.Prva rediteljka koja je osvojila nagradu za najbolju režiju je Ketrin Biglou (Kathryn Bigelow) za film "Katanac za bol" na ceremoniji održanoj 2010. godine.Za razliku od prethodnih ceremonija, prvi put je dodela Oskara za najboljifilm uručena pre nagrada u drugim kategorijama.Obično se dodelom glavne nagrade završava ceremonija, a sada se još očekuju nagrade za najboljeg glumca i najbolju glumicu.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Film "Nomadland" dobio Oskara za najbolji film, Entoni Hopkins i Frensis Mekdormand za najbolje glumce

Izvor: Radio 021, 26.Apr.2021

Film "Nomadland" rediteljke Kloi Žao osvojio je rano jutros u Los Anđelesu Oskara za najbolji film, glavnu nagradu američke Akademije filmskih umetnosti i nauka na 93. svečanoj dodeli tog priznanja...U toj kategoriji bili su nominovani "The Father", "Judas and the Black Messiah", "Minari", "Promising...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.