Film 20 000 dana na Zemlji otvoriće u maju Beat Film Festival u Moskvi

Izvor: Vostok.rs, 08.Maj.2014, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film 20 000 dana na Zemlji otvoriće u maju Beat Film Festival u Moskvi

08.05.2014. -

U glavni program Beat Film Festival koji će biti održan u okviru "Godine kulture Rusije i Velike Britanije" ušlo je ukupno 10 filmova.

Film o zamišljenom danu iz života australijkog rokera Nika Kejva otvoriće jubilarni festival novog dokumentarnog filma o muzici Beat Film Festival koji će biti održan u Moskvi od 27. maja do 8. juna 2014. goidne, saopštio je za RIA Novosti predtavnik pres-službe festivala.

Beat Film Festival je međunarodni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << festival novog dokumentarnog filma o muzici i savremenoj kulturi koji svake godine okuplja nikoliko hiljada gledalaca u Moskvi i drugim gradovima. Mesta održavanja jubilarne smotre koja će biti odraža od 27. maja do 8. juna 2014. godine, biće prestonički bioskop Formula Kino Horizont, Centar dokumentarnog filma, Park umetnosti Muzeon.

Festival će otvoriti britanski film 20 000 dana na Zemlji – inovaciona dokumentarna drama, posvećena jednom zamišljenom danu iz života Nika Kejva u kojem poznati muzičar i pisac igra samog sebe. Prvi put je prikazan na festivalu Sandens, gde je on dobio dve nagrade odjednom, za najbolju režisuru i montažu, a zatim i u Berlinu, film je postao jedan od najupečatljivijih događaja godine – rekao je sagovornik agencije.

Nad filmom su radili savremeni umetnici Jen Forsajt i Džejn Polard, koji će doći na otvaranje savetovanja u Moskvu, a snimatelj je Erik Vilson, poznati po filmovima Dvojnik i Podmornica.

Ukupno u osnovu programa Beat Film Festival koji će biti održan u okviru Godine kulture Rusije i Velike Britanije, ušlo je 10 filmova. Tako će gosti festivala videti filmove o nezamenjivoj sekretarici grupe Bitls, grupama Depeche Mode, The National, The Prodigy, izvođačima Elisu Kuperi u Mobiju i mnogim drugim muzičarima. Smotra će biti zatvorena svetskom premijerom filma Dmitrija Lavrinjenka Još, posvećenom ruskoj grupi Aukcion. Puni program može da se pogleda na sajtu festivala koji je počeo da radi u utorak.

Izvor: Glas Rusije, © Kollaž: «Golos Rossii»    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.