Danas počinje Fest

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 19.Feb.2010, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas počinje Fest

BEOGRAD - Međunarodni filmski festival - Fest, 38. po redu, koji danas počinje, svečano će otvoriti glumac, reditelj i producent i član Odbora Festa Ljubiša - Smoki Samardžić.

Posle svečanog otvaranja u velikoj dvorani Centra "Sava", publika će imati priliku da pogleda novi film Alekseja Balabanova "Morfijum", koji je zasnovan na priči Mihaila Bulgakova "Beleške mladog lekara".

Na Festu će do 28. februara >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << biti prikazana 64 filma iz oko 30 zemalja, u okviru tradicionalnih programskih celina - "Horizonti", sa najboljim ostvarenjima sa svetskih festivala, takmičarski program "Evropa van Evrope i dokumentarni ciklus "Činjenice i slagalice".

Na Festu su i programi "Otkrića", "Fantazija", uz specijalni kratki program - osvrt na izraelski film i prateći program sa izborom naslova koji su otvarali festival.

U takmičarskoj selekciji nalazi se 8 filmova, a o pobedniku će odlučiti žiri:

Alisa Simon, filmski kritičar magazina "Variety" i član žirija mnogih svetskih festivala (Pusan, Montreal, Karlove Vari i drugi), Labina Mitevska, glumica (filmovi: "Pre kiše", "Dobro došli u Sarajevo", "Želi me") i producentkinja (film: "Ja sam iz Titovog Velesa") i Dubravka Lakić, filmski kritičar.

Sve cestitke nasem dragom glumcu , reditelju ,i producentu. On je to zasluzio svojim radom. Podrav iz CH

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.