Bjelogrliću počasna Zlatna jabuka na festivalu u Kranju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2021, 13:22

Bjelogrliću počasna Zlatna jabuka na festivalu u Kranju

Na prvom Međunarodnom filmskom festivalu u Kranju, počasnu Zlatnu jabuku dobio je glumac, scenarista, producent i reditelj Dragan Bjelogrlić za, kako su istakli organizatori, bogato i raznovrsno glumačko stvaralaštvo i vrhunski umetnički doprinos na audiovizuelnom polju.

"Kao jedan od vodećih srpskih glumaca i umetnika, zaslužan je za rast i razvoj regionalnog kinematografskog i serijskog sektora” stoji u obrazloženju nagrade.

Samo uručenje nagrade pratio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je višeminutni aplauz publike, nakon čega je usledio koncert grupe Magnifiko, posebno u čast posebnog gosta Dragana Bjelogrlića.

Tročlani međunarodni žiri dodelio je Veliku zlatnu jabuku Jasni Đuričić za najbolju glavnu ulogu i izuzetno umetničko ostvarenje u ulozi u filmu "Quo vadis, Aida?"

Goran Bogdan, Franz Rogovski i Nada Šargin dobili su Jabuke za posebna glumačka ostvarenja.

Kao što je na završnoj priredbi istakla selektorka programa Ana Šturm, „najlepši deo festivala bio je taj što smo filmove ponovo vratili ljudima.

Nema ništa lepše nego sedeti u toploj letnjoj večeri, u prepunom letnjem bioskopu i gledati publiku kako sedi sa poštovanjem prati najnovija regionalna ostvarenja.

Pored filmova koje smo konačno uspeli da prikažemo na velikom platnu, posebno nezaboravan trenutak pružio je Magnifico čija je muzika takođe ostavila traga na počasnog gosta Dragana Bjelogrlića, i koji nam je na završnu priredbu nakon dugo vremena na scenu doneo "živu" muziku.
Pogledaj vesti o: Dragan Bjelogrlić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bjelogrliću počasna Zlatna jabuka na festivalu u Kranju

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jun.2021

Na prvom Međunarodnom filmskom festivalu u Kranju počasnu Zlatnu jabuku dobio je glumac, scenarista, producent i reditelj Dragan Bjelogrlić za, kako su istakli organizatori, bogato i raznovrsno glumačko stvaralaštvo i vrhunski umjetnički doprinos na audio-vizuelnom polju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.