Pavlović podneo ostavku, Jovanović novi gradonačelnik

Izvor: Glas javnosti, 13.Apr.2011, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pavlović podneo ostavku, Jovanović novi gradonačelnik

KRUŠEVAC - Gradonačelnik Kruševca Desimir Pavlović podneo je ostavku Skupštini grada i obrazložio to ličnim razlozima.

Pavlović je ostavku pre dva dana predao predsednici Skupštine grada Vesni Vesković, a lokalni parlament se o njoj izjasnio juče, kada je izabran i novi gradonačelnik.

Za novog gradonačelnika izabran je potpredsednik gradskog odbora Demokratske stranke Dragan Jovanović, a na sednici >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << su izabrani i novi članovi gradske uprave, jer je Gradskom veću automatski prestao mandat sa ostavkom gradonačelnika. U tom telu, međutim, nije bilo mnogo izmena, jer ga je jedino napustila članica DS Srbijanka Đorđević, umesto koje je izabran bivši gradonačelnik Pavlović.

Pavlović, koji je takođe član Demokratske stranke, nije želeo da dodatno obrazlaže razloge za ostavku.

Novi gradonačelnik, Dragan Jovanović, rekao je u prvom obraćanju odbornicima da će nastojati da rad uprave bude efikasniji, kao i da će biti nastavljeni svi kapitalni projekti u Kruševcu.

Dosadašnji odbornik Srpske radikalne stranke Života Krsić obavestio je Skupštinu da je napustio tu odborničku grupu i da će ubuduće nastupati samostalno i kao član Pokreta veterana.

Odbornička grupa G17 Plus obavestila je Skupštinu da menja ime u odborničku grupu Ujedinjenih regiona Srbije.

U Kruševcu vladajuću koaliciju čine Demokratska stranka, koja sa SPO ima 22 odbornika u odborničkoj grupi ZES, SPS sa 18, i G17 i JS sa po pet odbornika.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.