Jeremić optužio vlast da pere novac za Gruevskog

Izvor: B92, 01.Dec.2017, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić optužio vlast da "pere novac za Gruevskog"

Beograd -- Predsednik Narodne stranke pozvao je istražne organe da "ispitaju veze" čelnika firme koja je kupila kruševački "14. oktobar" sa bivšim makedonskim režimom.

Vuk Jeremić je za TV Naša rekao da nisu tačne tvrdnje SNS da je nađen strateški partner za "14. oktobar", koji je bio u stečaju od januara 2016. kada je firma procenjivana na oko 48 miliona evra.

On tvrdi da je češka kompanija "Čehoslovak grup" u oktobru ove godine preko beogradske firme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SCMG kupila samo centralu kruševačke fabrike za četiri miliona evra, i to direktnom pogodbom, bez javne licitacije.

"Samo je zgrabljena imovina, otpušteni radnici nisu vraćeni na posao", kazao je Jeremić.

On je naveo da, po zakonu, direktne pogodbe u kupoprodaji važe samo u specijalnim slučajevima, a "specijalno u ovom slučaju je da je ove godine u Makedoniji oboren diktatorski i duboko korumpirani režim Vučićevog političkog brata blizanca Nikole Gruevskog".
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.